Bedre USA-tall enn ventet

Foto: RICHARD DREW (AP)

Det amerikanske markedet steg markant tirsdag kveld, etter at flere selskaper kunne vise bedre regnskapstall enn forventet.

Dow Jones-indeksen steg med rundt 140 punkter til litt over 8000, og fikk dermed stoppet en tredagers sammenhengende nedgang.

Makrotall på hussalg viste en positiv trend, og bedre enn forventet. Det amerikanske eiendomsmelglerforbundet kom med en rapport som viste at folk kjøpte flere hus – for en billig penge - enn forventet i desember, da spesielt i Sør- og Midtvesten.

Steg
Indeksen som er sesongjustert steg med 6,3 prosent i den siste måneden i 2008, melder AP.

Det var velkomne nyheter på Wall Street. Investorer leter nemlig med lys og lykter for å finne ut om boligmarkedets ras begynner å stoppe opp.

Likevel advarer analytikere mot å tro at økonomien kommer til å fortsette å levere positive tall i de neste månedene. Derfor kommer aksjemarkedet til å fortsette å være svært ustabilt.

Gode tall
Et par store selskaper viste også positive regnskapstall. Medisinprodusentene Merck & Co., samt Schering-Plough Corporation leverte bedre tall enn forventet.

Likevel er det mørke skyer i horisonten. Mobilprodusenten Motorola rapporterte at de hadde tapt 3,6 milliarder dollar i det siste kvartalet, og har stoppet utbytteutbetalinger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag