*Nettavisen* Økonomi.

Bedrifter i hele landet avlyser julebord

Oslo, Norway 20151204. Mann på julebord. Spiser tradisjonell norsk julemat. Drikker rødvin alene. Ribbe. Akevitt.

I hovedstaden oppgir 61 prosent av bedriftene som arrangerte julebord i fjor, at de dropper det i år. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Mens byrådsleder Raymond Johansen jubler, synes NHO dette er dystert.

15.10.20 07:44

En undersøkelse blant 1.853 av NHOs medlemsbedrifter viser at 53 prosent dropper årets julebord, 26 prosent opprettholder tradisjonen og 21 prosent er usikre.

Mens arbeidsgivere i hele landet strammer inn på festlighetene før jul, er det Oslo som skiller seg ut som strengest, skriver Dagens Næringsliv.

I hovedstaden oppgir 61 prosent av bedriftene som arrangerte julebord i fjor, at de dropper det i år. Bare 21 prosent gjør som i fjor, mens 18 prosent er usikre.

Les også: Dramatisk for julebordarrangørene: – Vi mister 90 prosent av omsetningen

– Jeg er glad for at Oslo-bedriftene ser ut til å ta oppfordringen om ikke å planlegge for tradisjonelle julebord på alvor. Vi er avhengige av at alle bidrar om vi skal få redusert smitten i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til avisen.

Arbeidslivsdirektør Nina Melsom i NHO sier tallene er dystre fordi det er en viktig sesong for en hardt rammet bransje og at årsakene er sammensatte.

Les også: Bedriften dropper den årlige festen, men Martha Helen (27) er fornøyd med alternativet: – Voldsomt kjekt

– En viktig årsak er nok også at mange har permitterte eller har sagt opp nylig, og at det føles unaturlig å ha en fest i en sånn situasjon. I tillegg har det virkning når Raymond Johansen går ut og fraråder julebord, sier Melsom.

Les også: Måtte skatte av gavekort på julebord – så tok finansministeren grep

Johansen presiserer at juleavslutninger og arrangementer kan gjennomføres i mindre grupper, og at det å bruke restauranter og andre proffe aktører kan bidra til å ivareta smittevernet.

Se video-intervju med Høyres gruppeleder i Oslo, Øystein Sundelin, her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.