*Nettavisen* Økonomi.

Bedring for Røkke-selskap

Foto: Åge Pedersen/SCANPIX (Scanpix)

Kjell Inge Røkkes Aker Kværner leverte forbedret overskudd i første kvartal, men vokste mindre enn markedet hadde ventet.

Aker Kværner fikk et resultat før skatt på 205 millioner kroner i første kvartal, mot 159 millioner samme kvartal i fjor. Driftsinntektene økte fra 7.715 til 8.407 millioner.

Omsetningen var klart lavere enn markedets forventning, mens resultatet var omtrent som forventet, ifølge tall hentet inn av nyhetsbyrået TDN Finans.

Aker Kværner legger vekt på at selskapets mål om å nå et driftsresultat på årsbasis, før avskrivninger, på 1,5 milliarder kroner er nådd allerede i første kvartal. Målet var å nå dette nivået i løpet av første halvår.

«Få store kontrakter ble annonsert i første kvartal, men en jevn strøm av ordre førte til en tilfredsstillende ordreinngang, og brakte ordrereserven til rekordhøye 37,7 milliarder kroner. Aker Kværners hovedmarkeder utviklet seg positivt, og flere viktige kontrakter har blitt sikret tidlig i andre kvartal», heter det i selskapets kvartalsrapport.

Ordreinngangen i første kvartal var på 9,7 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.