Gå til sidens hovedinnhold

Bedring i SAS

SAS-gruppen bedrer resultatet betydelig i andre kvartal, og overgår sågar analytikernes forventninger.

På forhånd var det ventet et overskudd før skatt på 499 millioner svenske kroner, men resultatet endte på solide 579 millioner svenske kroner.

Også omsetningen var noe høyere enn ventet - 16 milliarder kroner, mot ventet 15,7 milliarder kroner.

Det gledelige for SAS er at resultatforbedringen skjer til tross for rekordhøye drivstoffkostnader. I en pressemelding opplyser SAS at selskapet - justert for økte drivstoffutgifter - reduserte enhetskostnadene med 6,4 prosent i første halvår. Uten justering for økt oljepris, falt enhetskostnaden med 2,3 prosent.

I første halvår økte passasjertallet i SAS-gruppen med 3,2 prosent, til 16,7 millioner.

Med det positive resultatet i første halvår, ser SAS også mer positivt på fremtiden. Dersom det ikke skjer vesentlige endringer i markedet, tror SAS at konsernet ogsåp vil kunne vise til overskudd i 2006, heter det i en pressemelding.

Også de norske datterselskapene i SAS-konsernet gjør det bedre. SASBraathens fikk et resultat før skatt på 509 millioner kroner i første halvår, mot minus 176 millioner i første halvår i fjor.

Widerøe endte med sitt beste resultat noensinne, etter å ha plottet et overskudd på 67,7 millioner kroner i årets seks første måneder.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken