Gå til sidens hovedinnhold

Bensinkrig forvirrer bilistene

Du kan i utgangspunktet spare flere tusen kroner på å velge riktig bensinstasjon. Men bensinprisene varierer så mye at det er umulig å holde seg oppdatert på de beste tilbudene.

- En mandag for litt siden hoppet prisen tre ganger samme dag. Først ned på morgenen, så opp på ettermiddagen, før den gikk ned igjen til kvelden, sier daglig leder Astrid Ustad ved Shell-stasjonen i Orkdal til Aftenposten.

Eier Bjørn Asbøll mener kundene aldri vet når bensinprisene endrer seg, og at de i løpet av fem minutter enten kan rase eller hoppe til værs.

I Sør-Trøndelag varierte literprisen for 95 oktan fra 7,52 kroner til 9,93 kroner i løpet av 48 timer, det vil si en økning på hele 32 prosent. For en vanlig personbil kan dette utgjøre fra 120 til 150 kroner per tank, og flere tusen kroner på årsbasis.

Ekspertene mener bilister ikke må bli avskrekket av prisbingoen, og oppfordrer dem til å følge med. Informasjonssjef Egil Otter i Norges Automobilforbund (NAF) mener det er best å ikke være lojal, men heller fylle der det er billigst. Også avdelingsdirektør Lasse Ekeberg i Konkurransetilsynet mener kunder bør følge med.

Ifølge Bensinhandlernes Bransjeforening er det bensinstasjonene i dirtsiktene som taper på priskrigen. Ikke alle stasjoner får være med å konkurrere av oljeselskapene.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken