Det kan bli en formidabel gevinst for eierne av toppleiligheten i Bjørvika (se bildene) hvis de får prisantydningen på hele 35 millioner kroner. Det blir i så fall nesten det dobbelte av hva de ga i juli 2020, 17,8 millioner.

Det tilsvarer svimlende 280.000 kroner kvadratmeteren for den 125 kvadratmeter store leiligheten.

Bygget ble oppført 2020, så det er ikke påkostninger som er hovedårsaken til oppgangen. Det er heller ikke noen sammenslåing av arealer som forklarer økningen på over 17 millioner.

På spørsmål om hvordan leiligheten kan bli så mye mer verdt, svarer eiendomsmegler Magnus Jørstad i Nordvik Frogner:

– Vi har priset oss i forhold til det nye prosjektet i Vannkunsten Syd. Utover det har vi ingen kommentar.

En sjekk av 16 leiligheter i prosjektet som skal legges ut for salg, viser kvadratmeterpriser fra 177.000 kroner helt opp til 319.000 kroner, regnet av primærrom. Det vil i så fall bety en soleklar nordisk prisrekord (se lenger ned).

Den potensielle rekordleiligheten er på 110 kvadratmeter, ligger i 6. etasje, og er prissatt til 35 millioner kroner.

Utsikt mot fjorden

Vannkunsten Syd utarbeides av Oslo S Utvikling (OSU), som har stått for mye av utviklingen i Bjørvika. Prosjektet omfatter 91 leiligheter. Mange av leilighetene har ifølge hjemmesidene til OSU en flott utsikt mot fjorden og gode solforhold.

Vannkunsten Syd ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata. som binder Sørenga sammen med resten av Bjørvika. Leiligheten som nå selges, har adresse i Operagata. Den ligger på skrå innenfor Munch-museet og noe øst for Operaen.

Den erfarne eiendomsmegleren Odd Kalsnes er imidlertid skeptisk til prisdoblingen.

– Den prisantydningen er helt urealistisk. Markedet er tilnærmet null i omsetning for leiligheter over 20 millioner kroner. I tillegg er ikke leiligheten oppgradert i noen vesentlig grad. Det er greit å tro på julenissen, men denne prisen kommer de ikke i mål med, avfeier Kalsnes overfor Nettavisen.

Optimal plassering

Nordvik lokker i annonsen blant annet med svært gode solforhold, optimal plassering på topp- og hjørnet av bygget, fjordutsikt og meget høy standard. Toppleiligheten har to soverom og to bad, med takhøyde helt opptil 4,82 meter, og det er garasjeplass.

En kvadratmeterpris på 280.000 kroner plasserer leiligheten i Bjørvika helt i toppsjiktet.

Kalsnes har hatt den nordiske eiendomsrekorden med 287.000 kroner per kvadratmeter for en 160 kvadratmeterstor leilighet på eksklusive Gimle Terrasse. Denne rekorden har vært utfordret flere ganger, blant annet på Tjuvholmen, og i det nye rådyre prosjektet til Obos på Majorstua, Middelthunet.

Det er noe diskusjon om hva som er rekorden nå, opp mot hva skal regnes med i arealene til leiligheten. Men en leilighet i Middelthunet på 111 kvadratmeter er solgt for rundt 290.000 kroner kvadratmeteren.