Ber Valla stanse streiken

- LO-leder Gerd-Liv Valla må gripe inn og stanse streiken, sier arbeidsgivernes forhandlingsleder Kim Nordlie.

26.04.04 08:12

Fra og med mandag vil i alt 1400 mat-sjåfører ha lagt ned arbeidet, som følge av streik eller lockout. Utkjøringen av dagligvarer rammes både i Østlands-området, Trondheims-området, på Sørlandet og Sørvestlandet.

Arbeidsgivernes forhandlingsleder Kim Nordlie ber nå LO-leder Gerd-Liv Valla om å gripe inn og stanse streiken til LO-tilsluttede Norsk Transportarbeiderforbund og to andre forbund.

- Prinsippspørsmålet som det streikes for kan ikke løses gjennom lønnsforhandlinger, megling, streik eller lønnsnemnd. Saken kan ikke løses gjennom tiltak som vi oppfatter som brudd på organisasjonsfriheten eller brudd på prinsippet om lik lønn for likeverdig arbeid, sier Nordlie i arbeidsgiverorganisasjonens Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Arbeidsgiverdirektøren vil ikke være konkret på hva han har å gi LO og Valla i en dialog om hvordan man skal få flere til å organisere seg. Men han gir klart uttrykk for at han har vanskelig for å se veier ut av den konflikten som er dratt i gang.

- I de fleste prinsippspørsmål finnes det ingen mellomløsning, og definitivt ikke her. Ingen vil gi seg, og på et eller annet tidspunkt kommer en lønnsnemnd, fortsetter Nordlie. Lønnsnemnden, som dikterer betingelsene når regjeringen stanser en streik, har ingen tradisjon på å løse prinsippspørsmål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag