I dagens leder i Dagens Perspektiv tar ledelsesekspert Magne Lerø til orde for at VG-redaktør Gard Steiro må gå av.

"Hvis VG er opptatt av å gjenopprette tilliten, bør Gard Steiro trekke seg som sjefredaktør. Ikke fordi VG gjorde en feil, men fordi han ikke rydder opp", skriver Lerø.

I sin leder omtaler Lerø TV2-dokumentaren om VGs opptreden overfor Sofie, hovedkilden i dansevideo-saken. Han skriver blant annet dette:

"I går kunne sjefredaktør Gard Steiro fortelle til NRK at det var han personlig som hadde tatt avgjørelsen om å publisere «dansevideosaken». Han sier han var overbevist om at kvinnen var rett sitert. Hvorfor sier han først nå at han personlig styrte dekningen av saken? Og hva i alle dager mener han om at VG skal komme til bunns i saken. De har jo kommet til bunns for lengst."

Lerø går gjennom en rekke eksempler på hva han mener viser at VG har hatt en klar agenda om å "ta Giske". Han beskriver også samrøret mellom journalister og politikere, som er mye omtalt i Nettavisen, blant annet i dekningen av pølsefesten i februar og tette bånd mellom flere VG-journalister og Giske-kritikere i Arbeiderpartiet. Lerø skriver videre:

"I denne smørja skal Gard Steiro forsøke å gjenopprett tilliten til VG. Det ser det ikke ut til at han greier. Tiden er løpt ut for ham. Han skulle med en gang latt saken få konsekvenser for Lars Joakim Skarvøy. Han er ferdig som politisk journalist– i alle fall for flere år. De får omplassere ham til Rampelys-avdelingen."

- ABC for en oppegående redaktør

"Hvis Steiro mener Skarvøy har løyet for ham, bør han få sparken. Skarvøy kan neppe ha misforstått Sofie. Det er ABC for en oppegående redaktør at en sikrer seg at kilder holder mål og er riktig sitert i en kontroversiell sak. Sjefredaktører kan ikke gå over ømtålige saker med harelabb. Det mest sannsynlige er at Steiro har gått med på at de kunne trekke saken litt langt og la være å ta hensyn til at kvinnen mente det var en ikke-sak."

Lerø forstår heller ikke at styreleder og tidligere redaktør Torry Pedersen fortsatt kan ha tillit til Steiro:

"VGs styreleder, Torry Pedersen, sa til Medier24 i går at han har tillit til Gard Steiro, men at han vil ha en kirurgisk gjennomgang av hva som gikk feil. Dette er bare prat".

Nettavisen har bedt om en kommentar fra Gard Steiro. Saken oppdateres.