Gå til sidens hovedinnhold

Bergensere sviktet paraplyautomaten

Bergen-selskapet som satset stort på paraplyautomater har tapt 16 millioner kroner og slår inn på nye veier. Nå skal automatene brukes til skolemelk på Island.

Bergensfirmaet Dispece (tidligere Paraplyselskapet) trodde de hadde skutt gullfuglen med ideen om paraplyautomater i Bergen. Men bergenserne har slett ikke omfavnet nyvinningen, og selskapet måtte avskrive et tap på 16 millioner kroner. Og nå får automatene et nytt liv på Island, skriver Bergens Tidende.

- Vi har endret strategi. Nå skal vi satse på utvikling og produksjon av automater andre kjøper og driver, sier styreformannen i Dispence, Hans Runshaug, til avisen.

Et islandsk programvareselskap har kommet inn på eiersiden i det refinansierte selskapet. Resten av aksjene er i hovedsak på en rekke privatpersoner i bergensområdet. Dispence har konvertert mye gjeld til aksjekapital og ordnet akkordløsninger med andre kreditorer. I tillegg er det skutt inn 1,6 millioner i ny kapital.

Automatene som ble testet i Bergen og London skipes nå til Reykjavik, der kommunen skal innføre et system for skolemelk.

Rundshaug sier til avisen at de har lært at de må utvikle automater som gir et større varespekter. Tilgangen på paraplyer i Bergen har kanskje aldri vært noe problem?

Kommentarer til denne saken