*Nettavisen* Økonomi.

Bernanke: - Det kan snu i år

Ben bernanke sentralbanksjef i USA. Foto: MATTHEW CAVANAUGH (EPA)

Resesjonen i USA kan komme til å være et avsluttet kapittel allerede i inneværende år.

25.02.09 12:03

Det mener i alle fall USAs sentralbanksjef Ben S. Bernanke. Han lanserer i et lite gløtt av håp i et nattsvart marked, og at markedet allerede i 2010 kan være i vekst igjen, forutsatt at det finansielle systemet kommer i orden igjen.

I et møte med Senatets bankkomité ga Bernanke klar beskjed om at situasjonen var enkelt og greit svart/hvitt.

Stabilisering
- Hvis vi klarer å stabilisere det finansielle systemet skikkelig, så kan det bli en bra opphenting. Men hvis ikke vi får et stabilt finanssystem så vil markedet være nede en god stund, sier han, ifølge Washington Post.

Selv om opphentingen kan komme neste år, så vil det uansett medføre høy arbeidsløshet. Økonomien står fortsatt i stor fare for å forbli i en global resesjon, og kanskje gå inn i en spiral av økonomisk svekkelse og fortsatt finansiell svakhet.

Mer grått
- Det kan fort bli vekst i 2010, men kanskje ikke sterk nok til at vanlige folk får føle fordelene skikkelig, sier økonomen Diane Swonk til avisa. Andre økonomer deler ikke Bernankes oppfatning om at alt er svart/hvitt. Mange ser det som grått i stedet.

- Alle vet at Bernanke bygde seg et navn på hvor viktig finanssektoren er for økonomien. Men den vekten han nå legger på finanssektor er å strekke det for langt, sier økonomer Michael Feroli ved J.P. Morgan Chase.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag