Gå til sidens hovedinnhold

Best i Europa

Mens de europeiske aksjemarkedene mangler impulser fra USA og beveger seg sideveis, åpner Oslo Børs friskt fredag morgen.

Etter få minutters handel er hovedindeksen på Oslo Børs opp med hele 0,72 prosent til 313,36 poeng.

Oppgangen ledes an av offshore- og oljeselskapene, med Stolt Offshore i spissen. Sistnevnte er klokken 10.15 opp med 2,86 prosent, tett fulgt av Subsea 7 som er opp med 2,63 prosent. Blant oljeselskapene er det Statoil som kjører løpet, og er opp 1,32 prosent. DNO og Hydro stiger med henholdsvis 0,97 prosent og 0,82 prosent.

Det er flere momenter som er med å dra oljeaksjene opp. I morgentimene har oljeprisen steget etter gårsdagens fall til 55,30 dollar fatet. Nordsjøolje for levering i januar har i løpet av fredag morgen beveget seg rundt 55,50 dollar fatet.

Samtidig melder Upstream fredag at oljeselskapet ENI har gjort et betydelig oljefunn ved siden av Goliat-feltet i Barentshavet. ENI er partner med Statoil og DNO på feltet, og sistnevnte har en eierandel på 15 prosent. Dersom de foreløpige tallene fra funnet stemmer, vil det kunne bety at det lille oljeselskapet øker reservene med 10 prosent, skriver TDN Finans.

Mens Oslo Børs stiger beveger de europeiske markedene sideveis. CAC40 i Paris er ned 0,06 prosent og DAX i Frankfurt er opp tilsvarende. I London stiger FTSE-indeksen med 0,21 prosent.

I USA var aksjemarkedet stengt i går på grunn av Thanksgiving, og fredag er det bare begrenset handel. Heller ikke råvarebørsen Nymex hadde handelsdag torrsdag, og er i dag stengt.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken