Historien om Bjørn Dæhlies kleskolleksjon ble ikke som andre idrettsstjerners forsøk på å erobre motebransjen ved bruk av eget navn. For 15 år etter at Dæhlie lanserte sin første langrennsdress, selger Dæhlie rettighetene til kleskolleksjonen for tredje gang, skriver Dagens Næringsliv.

De to første salgene har innbragt rundt 70 millioner kroner, opplyser Dæhlie til avisen. Og nå, tredje gang, kjøper Active Brands selskapet bak Dæhlis kolleksjon; Bj Sport AS for 70 millioner kroner.

Av disse 70 millionene er det Harald Møllers investeringsselskap, Katalysator,som stikker av med mesteparten, 63 millioner for å være nøyaktig. Katalysator eier 90 prosent av aksjene i Bj Sport AS som nå er solgt til Active Brands.

Active Brands eies av mIlliardæren og Tinfos-arvingen Kjetil Holta gjennom Holta Invest. Han fikk 1,4 milliarder kroner da familieselskapet Tinfos ble solgt for 2,2 milliarder kroner i 2008.

Active Brands, som spesialiserer seg innen sportsklær har også kjøpt selskapet Skigutane, virksomheten bak Kari Traas damekolleksjon. I tillegg har Active Brands Beerenberg, Bula, Åsnes og Vossatassar i porteføljen.

Som del av kjøpsavtalen får Active Brands med seg Bjørn Dæhlie. I tillegg til kontantsummen får det tidligere ski-esset aksjer i selskapet og en plass i Active Brands' styre, som del av oppgjøret.

- Et nytt kapittel skal skrives i en historie som har vært veldig artig. Det har vært adskillig mer krevende å etablere virksomheten rundt kleskolleksjonen enn jeg trodde. Men jeg er stolt. Jeg er stolt over å ha gått fort på ski, og synes det er stas om det har betydd noe for noen. Men jeg er minst like stolt over å ha etablert en merkevare. Det er mye meg i det som nå selges, sier Bjørn Dæhlie til Dagens Næringsliv.

Les flere saker på NA24