*Nettavisen* Økonomi.

Betaler julen med kort

I år vil vi handle med bankkort som betalingsmiddel til en verdi av nærmere 250 milliarder kroner. Spesielt i førjulstiden øker kortbruker kraftig.

05.12.03 13:54

Omtrent 97 prosent av alle korttransaksjoner skjer med debetkort. Disse kortene, som er direkte koblet til din konto, trekkes i år 530 millioner ganger, viser tall fra Bankenes Betalingssentral (BBS).

BBS anslår at bruken av debetkort i år øker med 15 prosent, og dette er den høyeste kortbruken noensinne, skriver Aftenposten.

I gjennomsnitt betaler vi 435 kroner hver gang vi bruker debetkortene, mens gjennomsnitter per transaksjon med kredittkort ligger på rundt 1000 kroner. Med disse tallene til grunn, har avisen regnet ut at den årlige kortbruken ligger på 247 milliarder kroner.

Bare under julehandelen i desember blir kortene trukket 53 millioner ganger. På lille julaften venter BBS rundt 3,3 millioner korttransaksjoner.

En undersøkelse gjort av TNS Gallup for BBS viser at 20 prosent av befolkningen foretrekker å kjøpe alle julegavene med kort. Dette er en økning på seks prosent siden i fjor. Nordmenn mellom 30 og 44 bruker kortene sine flittigst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.