Finnmarksfisk leverer fisk, sjømat og kjøtt til diverse kunder på Østlandet. Torsdag kveld satte de i gang Black Friday-salget med nedsatte priser, men det tok ikke lang tid før de merket at noe var galt.

- Vi startet Black Friday torsdag kveld klokken 19.00. Det gikk fint i begynnelsen, men i 20-tiden begynte vi å få telefoner fra frustrerte kunder som ikke fikk betalt med Klarna, sier daglig leder i Finnmarksfisk, Cato Signebøen, til Nettavisen.

Les også: Elkjøp struper nettbutikken: Kundene raser over ventetid

Mistet flere hundre ordre

Fra problemene i går kveld til fredag ettermiddag har firmaet mistet flere hundre ordre, og tapte en omsetning på over 100.000 kroner. Det sier en fortvilet Signebøen på telefon.

- Vi forsøkte å få tak i Klarna med en gang torsdag kveld, men da fikk vi ikke tak i noen. Nettbutikken var derfor nede i hele natt, legger Signebøen til.

Det var ikke før på morgenkvisten fredag at problemene ble løst, men det viste seg å bare være midlertidig.

- Vi fikk webmaster til å se på det, og da begynte betalingsløsningen å fungere igjen, sier den daglige lederen.

Se tilsvaret fra Klarna lenger ned i saken.

Les også: Hadde problemer med Vipps og kortbetaling: - Lei oss for at det skjer

- Arrogante

Gleden over at ting var på stell igjen, viste seg imidlertid å være kortvarig.

- Det tok ikke lang tid før betalingsløsningen nok en gang var nede. Vi fikk tak i Klarna, men de var arrogante og antok at feilen lå hos oss, hevder Signebøen.

Les også: Innrømmer at Black Friday har gått for langt: - Ønsker ikke massehysteri

Like etterpå skal Klarna ha tatt kontakt med firmaet igjen.

- De innrømmet på telefon at det var deres feil. De skyldte på stor trafikk, men en proff aktør som Klarna burde være bedre forberedt på en dag som denne, sier Signebøen.

Les også: Frankrike vil forby Black Friday-salg

Da Nettavisen tok kontakt med Signebøen rundt klokken 14.45 fredag, var problemet fortsatt ikke løst.

- Kundene har sett gode tilbud i hele dag, men de har ikke fått bestilt. Jeg får mange telefoner fra kunder, sukker en fortvilet Signebøen.

- Beklagelig

Nettavisen har forelagt påstandene fra Finnmarksfisk til Klarna, og dette er det de svarer:

- Det er selvsagt beklagelig dersom noen av våre samarbeidspartnere opplever tekniske problemer. Klarna har ikke noen driftsfeil i våre systemer som har påvirket norske nettbutikker, sier markedsdirektør Thomas Elvestad i Klarna Norge.

Han forteller at de har teknikere som arbeider døgnet rundt med å forsikre Klarna om at alle systemer fungerer døgnet rundt gjennom hele året.

- Jeg vet at Klarna har vært i kontakt med med Finnmarksfisk for å hjelpe dem med feilen, det skal nå være rettet, sier Elvestad.