Gå til sidens hovedinnhold

Bevilger 15 mill: Vil gjøre Oslo by tryggere

Byrådet vil lyse opp Urtehagen og Tøyenparken i håp om å gjøre byen tryggere.

Mørketiden i Oslo har slått inn. Mange, spesielt kvinner, opplever å føle seg utrygge når de ferdes i parker og deler av byen. Det vil byrådet nå gjøre noe med.

Gjennom Bilfritt byliv, som er en av byrådets største satsinger, har byrådet nå bevilget 15 millioner kroner til belysning i sentrum - spesifikt Grønland og Tøyen-området.

Kommentar: MDG skader klimaarbeidet med sin enøyde motstand mot all bilkjøring

– Dette er et veldig viktig og bra tiltak som vi vet at Oslo-folk etterspør. At byen oppleves som trygg og trivelig for alle er noe av det viktigste vi gjør, sier byråd for byutvikling Arild Hermstad (MDG) til Nettavisen.

I området er det gjort mange satsinger de senere årene, med hensikt å redusere biltrafikken og gjøre gatene mer tilgjengelig for folk som går eller sykler.

– Med disse ekstra midlene får vi fortgang i arbeidet med å gjøre byrommene tryggere og mer tilgjengelige. Urtehagen, Tøyenparken og Helga Helgesens plass er noen av de stedene vi vil begynne, sier Hermstad.

Les også: MDG-Berg avfeier gratisparkering for å hjelpe sentrumsbutikkene: - Vi må klare å ha to tanker i hodet samtidig

Beboere kan også glede seg over at det blir nye lekeområder på Tøyen og Grønland. Det blir bevilget fem millioner kroner til å bygge tre nye lekeområder i området.

– Her bor det mange barn og familier, og jeg gleder meg veldig til det kommer på plass. De nye lekeplassene vi har laget i sentrum de siste årene har allerede blitt veldig populære blant våre barn, foreldre og besteforeldre, sier Hermstad.

Les mer: Slik vil MDG strupe biltrafikken: - Må kvitte oss med den så fort som mulig

MDG-byråden mener alt det gode nå skjer på grunn av kutt i biltrafikken.

– At vi har fjernet parkeringsplassene og stengt sentrum for gjennomkjøring samtidig som vi har bygget om flere gater og gjort det triveligere med benker, mer grønt og flere lekeplasser har hatt en veldig positiv virkning på sentrum på bare få år. Nå vil vi få til det samme på Tøyen og Grønland. Det er områder med stort potensial for forbedring, sier han.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken