*Nettavisen* Økonomi.

BI-doktor i verdensklasse

Førsteamanuensis Jon Erland Lervik ved Handelshøyskolen BI har vunnet internasjonal prestisjepris.

Les NA24 på mobil

Førsteamanuensis Jon Erland Lervik ved Handelshøyskolen BI har vunnet en internasjonal prestisjepris for beste doktorgradsavhandling innenfor International Business. Lervik har studert innføring av lederverktøy i Norsk Hydro.

NA24 – din næringslivsavis

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (BI)

- En anerkjennelse
Lervik ble tildelt Richard N. Farmer-prisen for beste doktorgradsavhandling innenfor fagfeltet International Business. Prisen, en plakett og 1000 dollar, ble utdelt under årskonferansen til The Academy of International Business (AIB), som ble arrangert i Beijing i juni 2006.

- Det er først og fremst anerkjennelse, heder og ære i forskningsmiljøet doktoravhandlingen gir meg. På sikt håper vi jo at dette vil være med på å gi bedriftene et bedre lederverktøy, sier Lervik til NA24.

- Hardt arbeid
Førsteamanuensisen har i sitt doktorgradsavhandling «Managing Matters: Transferring organizational practices within multinational companies» tatt for seg Norsk Hydro for å studere hva som skal til for at mulitinasjonale selskaper skal lykkes med å innføre nye lederverktøy i sine datterselskaper.

- Det er ikke bare å adoptere en løsning, og så fungerer det. Eksternt innførte ledelsessystemer er ikke vidundermedisin. Det må mye hardt arbeid for å få det til å virke, sier Lervik.

Innsats - ikke kultur
Han forklarer at innsatsmengden selskapene legger ned i endringsledelse har større betydning enn for eksempel kulturelle forskjeller.

- Endringsledelse gjør en forskjell, og er den viktigste forklaringen på en vellykket innføring av ledersystemet, fremholder BI-forskeren.

Nasjonale kulturforskjeller betyr mindre, ifølge Lerviks avhandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag