*Nettavisen* Økonomi.

Billigere mat i april

Foto: (scanpix)

Prisen på dagligvarer faller, men ikke alle er like flinke til å kutte prisene. Én kjede varsler prishopp i stedet. Sjekk hvor maten er billigst her.

02.04.04 10:12

Dagligvareprisene falt marginalt i mars. En gjennomgang av de største kjedenes priser viser en nedgang på 0,9 prosent i løpet av måneden.

Fire av de sju kjedene i TV 2 Nettavisens matbarometer kommer ut med lavere priser i april enn i mars. Kun én av kjedene har økt prisene nevneverdig.

TV 2 Nettavisen har sjekket prisene på over 30 dagligvarer i sju av landets største matvarekjeder. Med i kurven er dagligvarer som egg, melk, brød, vaskemiddel, frukt, grønnsaker og godterier.

Se hvem som er billigst her.

Rimi kutter mest
Både Rimi, Rema 1000 og Coop Prix kommer ut med lavere priser enn i mars. Rimi som var verstingen med det største prishoppet i mars, har snudd helt om på hælene og kommer ut med den største prisreduksjonen av lavpriskjedene i april.

Ved siden av Rimi er det Coop Prix som står for det største priskuttet.

Hakon-kjeden har vært preget av motgang og intern uro den siste tiden. I mars gikk adm. direktør Erik Volden av, spekulasjonene gikk da at dårlig utvikling for markedsandelen var utslagsgivende faktor. Tidligere i uken gikk Rema-sjef Odd Reitan ut og strødde salt i såret, med en kommentar om at Reitan-kjeden tar innersvingen på Rimi som følge av et dedikert franchise-apparat.

- Vi skal ha respekt for våre konkurrenter, og jeg ønsker ikke å kommentere Reitans utspill. Hva gjelder at Rema skal ha gått forbi Rimi i forhold til markedsandel, så vil vi avventer markedstall som så vidt jeg har forstått kommer neste uke, sier Christian Sulheim, informasjonsdirektør i Ica Norge, til TV 2 Nettavisen.

- Vi jobber for å spisse konseptetet vårt ytterligere for å være konkurransedyktige. Vi skal bli enda tydeligere i forhold til kundene, uten at jeg ønsker å utdype dette noe mer, sier han videre.

Rema billigst
Rema 1000 rangerer fortsatt som landets billigste matvarekjede. I april kommer Reitan-kjeden ut med en prisnedgang på 0,9 prosent.

Dagligvarekurven er nå 2,6 prosent rimeligere enn nærmeste konkurrent, som er Coop Prix. På plassene etter følger Kiwi og Bunnpris.

Blant fullsortimentskjedene ligger fortsatt Meny med rimeligere priser enn Ica. Ica er imidlertid den kjeden som kutter prisene mest i april, med en nedgang på hele 2,5 prosent.

Dette bruker du på mat
Ifølge SIFOs standardbudsjett bruker en familie på fire 4.072 kroner hver måned på mat og drikke. Den årlige regningen vil dermed ende på 48.864 kroner.

En enslig mann i voksen alder vil ifølge SIFO bruke 19.560 kroner i året på mat og drikke. For kvinner er tallet noe lavere. Ett år beløper seg til 14.520 kroner.

Vi gjør oppmerksom på at prisene er hentet inn 1. april. Vi tar forbehold om endringer i pris.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag