Her finner du fyringskalkulatoren

Om fyringskalkulatoren

Kalkulatoren viser hvilken kilde som er billigst her og nå. Det er et helt annet regnestykke hvis du står på terskelen til å investere i noe nytt, for eksempel du vurderer å bygge nytt.

Her kan du lese mer om vedfyring.

For å få frem en pris på de andre fyringsalternativene enn strøm, legg inn pris og virkningsgrad på ovnen. For ved må du også velge type ved volumenheten på den mengden du kjøpte, og pris.

Strømpriser: På Forbrukerrådets nettside strompris.no finner du strømprisene til alle leverandører, også din leverandør. Du må klikke inn på leverandøren for å se selve strømprisen i øre per kWh.

Normale strømkostnader pr kWh vinterstid er 45 øre for Sør-Norge. Nord-Norge har momsfritak og har 35 øre pr kWh i normale kostnader vinterstid.

Nettleie: På NVE sine sider er det en oversikt som viser tariffene på nettleien. Nettleien har store geografiske variasjoner og inkluderer forbruksavgiften (Nord-Troms og Finnmark har fritak) Gjennomsnitt for Sør-Norge er 41 øre pr kWh, inkl. forbruksavgiften. Nord-Norge har momsfritak og har disse normale kostnadene: Nordland og Sør-Troms: 35 øre, Nord-Troms og Finnmark 20 øre.

Se også:

Strømpriser
Her får du en oversikt over prisene som strømleverandørene tilbyr.

Overføringstariffer
På NVE sine sider er det en oversikt som viser tariffene på nettleien.

Kalkulator:

Strømkalkulator
Her ser du hvordan strømprisen blir bygd opp, og hvor mye du må betale per år. Prisen består av kraftpris, pris på nettleie, forbruksavgift og merverdiavgift.