Vanligvis pleier det å bli registrert rundt tusen modeller av de par-tre mest populære bilmodellene i løpet av en måned. Men slik er det ikke nå for tiden. Utlevering av biler går sakte.

Antall nybilregistreringer i april endte på 8976, det er 7,7 prosent lavere enn i april i fjor. Og smått utrolig 10.390 færre enn i mars!

Én bil redder salget

Og hadde det ikke vært for én modell, hadde det nærmest vært ragnarok for bransjen.

– At én bilmodell, Tesla Model Y, hadde en markedsandel på 30 prosent etter første kvartal, og etter årets fire første måneder endte med over en firedel av hele markedet, har vi aldri sett før, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Tesla pleier normalt bare å levere ut større mengder biler kvartalets siste måned, men ender i april likevel opp med markedets mest registrerte modell. VW har derimot flere modeller å lene seg på, og blir største bilmerke.

Leverer elbiler bestilt for lenge siden

Rapportene fra tidligere i år var at det var nærmest tomt i bilbutikkene i januar og februar, og ifølge OFV er det veldig mange av bilene som nå registreres som ble bestilt for lenge siden.

– Mange har ventet lenge, og venter fortsatt på biler de har bestilt for mange måneder siden. Brorparten av disse vil være elbiler, og etter hvert som utleveringstakten av nye biler øker, vil vi nok sakte utover året nærme oss en elbilandel på 90 prosent, sier Solberg Thorsen.

Økonomien slår inn for fullt

Det er flere årsaker til at bilsalget nå bremser, mener OFV. De trekker fram strammere økonomi og mer usikkerhet, samt nye avgifter på bil:

Folks privatøkonomi er under større press, og dette er blitt ganske tydelig. Tidligere brukte mange for eksempel rammelån til å finansiere bilkjøp, men det sitter trolig lenger inne nå. Noen har også avbestilt eller kansellert nybilkjøpet, sier Solberg Thorsen.

– Det ser ut til at mange velger å ta mer nøkterne valg enn for bare kort tid siden. Høyere renter, kraftig prisstigning, dyrere strøm og andre faktorer har bidratt til dette.

I skrivende stund er det forholdsvis få elbiler til en virkelig lav pris, men ifølge OFV kommer det nå flere modeller som vil fungere i de lavere budsjettklassene.

– Mange bilprodusenter har prioritert store, relativt dyre og romslige SUV-er. Også i overgangen til elbiler, for her har de hatt bedre marginer enn på de mindre og små bilene. Dette er biler mange norske bilkjøpere har tatt seg råd til, sier han, men tror situasjonen vil endre seg.

– I løpet av få år kommer et langt større utvalg av mindre og små biler. Det vil være biler med både topp moderne teknologi og god rekkevidde. Samtidig vil dette være rimeligere og attraktive biler for mange i en tid med sterkt press på privatøkonomien, sier Solberg Thorsen. Han viser også til at salget av store dyre luksusbiler går markant ned, og at det er et tegn på endring.

Les også: Tesla gjør store endringer i prisene – noen modeller får enorme kutt