*Nettavisen* Økonomi.

Bilutleiegiganten Hertz ber om konkursbeskyttelse

 

Bilutleieselskapet Hertz har ikke kommet til enighet med sine kreditorer og forbereder konkurs etter 102 års drift. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Bilutleieselskapet Hertz søker om konkursbeskyttelse i USA etter at det ikke ble enighet med kreditorene om tilbakebetaling av gjelden på 19 milliarder dollar.

23.05.20 13:52

I en pressemelding fra selskapet natt til lørdag går det fram at moderselskapet Hertz Global Holdings, og flere av underselskapene i USA og Canada søker konkursbeskyttelse etter at det fredag ikke ble enighet med kreditorene om en forlengelse av lånevilkårene.

I henhold til amerikanske konkurslover sendte selskapet selv inn begjæring om konkurs til tingretten i Delaware. Der skriver selskapet at de vil forsøke å restrukturere selskapet etter at det har blitt hardt rammet av utbruddet av koronavirus.

Les også: Konkursras blant klesbutikker i Norge

Rammet av koronaen

I en pressemelding opplyser selskapet at det fredag ikke var mulig å bli enige med kreditorene om en forlengelse av lånevilkårene.

Moderselskapet Hertz Global Holdings og flere av datterselskapene i USA og Canada søker derfor om konkursbeskyttelse.

I henhold til amerikanske konkurslover sendte selskapet selv inn begjæringen til en domstol i Delaware. Enn så lenge fortsetter driften mens det gjøres forsøk på å restrukturere det over hundre år gamle selskapet.

Les også: Husk dette før du velger jobben med høyest lønn (+)

Rammer ikke alle

Konkursen vil ikke ramme virksomhetens drift i Europa, Australia eller New Zealand med det første. Heller ikke selskaper i USA som er franchisetaker under Hertz-paraplyen, vil bli rammet. Dette gjelder også andre merkenavn som Thrifty, Firefly, Dollar og Hertz Car Sales.

– For oss er det virksomhet som vanlig, selv om koronapandemien påvirker oss i stor grad. Kundene våre kan føle seg helt sikre når de fortsetter å bestille hos oss, sier Hertz Norges administrerende direktør Trygve Simonsen i en pressemelding.

Selskapet har over 1 milliard dollar i kontanter som kan sikre videre drift. Avhengig av lengden på covid-19-krisen regner selskapet med å kunne få ta opp nye lån.

Markedet for bilutleie har rast i takt med at flytrafikken er satt på bakken på grunn av koronapandemien. Hertz, som ble etablert i 1918, strevde med marginene allerede før krisen, og aksjekursen har falt med 82 prosent hittil i år.

(©NTB)

Les også: Når butikken er konkurs: Bare én betalingsmetode gir rett til å få igjen pengene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag