*Nettavisen* Økonomi.

Birdstep gransker seg selv

Kredittilsynet vil legge liten vekt Birdsteps egen granskning av mistanken om at kurssensitive opplysninger har lekket ut av IT-selskapet.

02.12.03 15:32

Birdstep hyrer inn juridisk ekspertise for å granske informasjonsflyten da datagiganten Intel i høst bestemte seg for å utsette bruken av Birdstep-teknologi.

Resultatet av granskningen vil bli gitt til rette myndighet, skriver IT-selskapet i en pressemelding.

Kredittilsynet opplyser at man vil legge svært begrenset vekt på Birdsteps eget granskningsarbeid.

- Står fritt

- Birdstep står fritt til å se på dette på egenhånd, men det vil ikke ha betydning for våre undersøkelser, sier seniorrådgiver Tore Lindstad ved Kredittilsynets avdeling for markedsovervåkning.

- Vi vil undersøke om det er solgt Birdstep-aksjer på bakgrunn av kunnskap om Intel-kanselleringen før denne informasjonen ble kommunisert til markedet gjennom børsmeldingssystemet. Vi jobber jevnt og trutt med saken, og kommer til å snu så mange steiner som vi finner nødvendig, sier Lindstad til TV 2 Nettavisen.

Reddet 5 mill.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Dagens Næringsliv satte lørdag søkelys på investor Jan Haudemann Andersens svært godt timede salg av Birdstep-aksjer høsten 2003, like før nyheten om at Intel-avtalen gikk i vasken.

Nyheten fikk Birdstep-aksjen til å rase i verdi. Hadde Haudemann Andersen solgt en uke senere ville han fått omlag fem millioner kroner mindre for sine aksjer.

Nære krets

Samtidig skriver DN at mannen som mottok avslaget fra Intel, Hans Arne L`orange, er i investorens nære krets.

I et leserbrev til avisen avviser Haudemann Andersen på det sterkeste at han har mottatt og benyttet sensitiv informasjon fra Birdstep-topper i forbindelse med hans salg av aksjer i selskapet.

I pressemeldingen opplyser også Birdstep Technology at selskapets ledelse i april 2003 selv rapporterte til Økokrim om et annet forhold som nå vurderes opp mot innside-lovgivningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag