NEW YORK (Nettavisen): Bitcoin var ned 13 prosent på mandag, etter at finansminister Janet Yellen advarte mot kryptovalutaen, skriver Mint.

- Bitcoin er ekstremt ineffektivt for å gjennomføre transaksjoner, og er et spekulativ investeringsobjekt, sier Yellen, som er verdens mektigste økonom i sin stilling som USAs finansminister.

Bitcoin falt ned fra 57.000 dollar natt til mandag helt ned til 49.000 dollar like etter at Yellen kom med sine kommentarer. Bitcoin tok seg imidlertid litt igjen og steg til rundt 54.000 dollar ved 22-tiden mandag, ned i overkant av fire prosent.

Yellen sier hun har svært lite til overs for Bitcoin.

- I den grad det brukes, er jeg redd for at det ofte er for ulovlig finansiering. Det er en ekstremt ineffektiv måte å gjennomføre transaksjoner på, og mengden energi som forbrukes i behandlingen av disse transaksjonene er svimlende, uttalte Yellen på New York Times’ «DealBook»-konferanse på mandag.

Les også: Kvinne fikk sparken fordi hun nektet å ta vaksinen

På Wall Street startet det med nedgang på mandag, og Dow Jones åpnet ned 100 poeng. Tesla startet ned rundt 3 prosent, mens både Apple, Amazon, Microsoft, Netflix og Alphabet startet ned rundt 1 prosent. Dow endte til slutt opp 0,09 prosent, mens Nasdaq endte ned 2,5 prosent.

Passerte en billion dollar

Verdien av alle bitcoin i markedet passerte fredag en billion dollar, etter at bitcoin-kursen steg til et rekordnivå på over 54.000 dollar.

Ifølge Coinmarketcap.com, som følger markedet, var den totale verdien av alle bitcoin i markedet på fredagover 1.018.000.000.000 dollar – det vil si 1.018 milliarder dollar, skriver NTB.

Summen tilsvarte over 8.600 milliarder norske kroner etter fredagens vekslingskurs.

Med mandagens nedgang, er verdien på nytt under en billion dollar.

Det var på tirsdag i forrige uke at kryptovalutaen bitcoin passerte 50.000 dollar for første gang.

Les også: Donald Trump til angrep i nytt intervju:- Enten så lyver han, eller så er han helt mentalt borte

60.000-70.000 i Norge har kryptovaluta

Bitcoin har steget med nesten 75 prosent i år, og flere tunge selskaper har støttet opp under den populære virtuelle valutaen. For to uker siden passerte den 43.000 dollar etter at Tesla investerte halvannen milliard dollar i bitcoin, skriver NTB.

Les også: Ivanka Trump frykter pappas nye kjæledegge

Tall offentliggjort i november i fjor, viser at Skatteetaten hadde identifisert 60.000-70.000 personer i Norge som hadde kryptovaluta. Ifølge Dagens Næringsliv vardet derimot bare 4.740 personer som rapporterte det inn i skattemeldingen for 2019.

Det var ifølge avisen tilfeller der formuer på over 100 millioner kroner ikke var rapportert inn.

Les også: Har denne snusforskeren rett, endrer det alt vi vet om farene ved snus