*Nettavisen* Økonomi.

Bitter krangel i hemmelig millionærklubb

En pikant såpeopera er i ferd med å utvikle seg i en norsk hysj-hysj-klubb for millionærer.

06.02.04 09:16

Stridens kjerne er at kona til tobakksmilliardær Johan H. Andresen (bildet) skal ha blitt skjelt ut etter noter av Telenor-direktør Berit Kjøll.

30 toppsjefer
Det verdensomspennende nettverket Young Presidents Organization er ukjent for de fleste nordmenn. Rundt 30 av Norges mest profilerte toppsjefer deltar på møter i regi av den norske organisasjonen, ifølge Dagbladet.

Nå er en bitter personstrid i ferd med å utvikle seg. Kristin Andresen, som er gift med den mektige tobakksarvingen Johan H. Andresen, fikk for en tid tilbake en ubehagelig telefon fra tidligere Flytog-sjef og nåværende Telenor-direktør Berit Kjøll.

- Jeg kan bekrefte at Kjøll ringte seint på kvelden og at samtalen var svært ubehagelig. Nærmest en trussel, sier Kristin Andresen til Dagbladet.

Krangelen skal ha stått om behandlingen av barn og unge ved den eksklusive hesteklubben Bygdøy Rideklubb, hvor Kjøll er medlem. Kjøll ble ifølge Dagbladet rasende da Andresen insinuerte at millionærene i rideklubben jagde bort barna fra hestesenteret.

Både Johan H. Andresen og matmilliardær Stein Erik Hagen skal ha truet med å trekke seg fra sine samtalegrupper i Young Presidents Organization i kjølvannet av stridighetene.

Kjøll bekrefter opplysningene om den opprivende telefonsamtalen..

- Bortsett fra det har jeg ingen kommentarer utover at jeg beklager at denne saken har utviklet seg til å bli nærmest en såpeopera, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag