Gå til sidens hovedinnhold

Bitter smøresak i retten

Svein Lindin mener Nils Ekjord har ødelagt hele hans yrkeskarriere. Mandag møttes de i retten.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Det er litt av en skittentøysvask som utspiller seg i Oslo tingrett denne uken. Et år er gått siden den tidligere vinselgeren Svein Lindin fikk sparken fra vinimportøren Nils Ekjord.

To måneder etter oppsigelsen eksploderte Ekjord-saken i media. Da de to partene mandag morgen møttes i tingretten, var det liten gjensynsglede å spore. Ekjord og Lindin hilste ikke på hverandre før saken begynte, og unngikk øyekontakt.

Til TV 2 Nettavisen sier Lindin at saken har vært svært tung.

- Forferdelig. En påkjenning av dimensjoner, sier Lindin.

Han har vært sykemeldt siden 22. desember i fjor.

- De slår bena under hele min yrkeskarriere. Bare slått vekk, sier Lindin.

Han krever at oppsigelsen fra Ekjord blir kjent usakelig, samt økonomisk erstatning.

Den tidligere vinselgeren ble sagt opp fra Ekjord AS 1. desember 2004. Årsaken var ifølge Ekjord AS at Lindin var illojal da han arrangerte vinkurs privat, og at han hadde gjennomført et privat salg av 12 flasker vin.

Omfattende sak
Det er satt av fem dager til behandlingen av saken, og Lindins advokat, Tor-Henry Spjelkevik, tok seg god tid under sitt innledningsforedrag. Litt for god tid mener Ekjords advokat.

- Jeg synes det er å trekke fokus bort fra det saken egentlig gjelder, sier advokat Christian Lundin til TV 2 Nettavisen.

Også tingrettsdommer Hugo Abelseth ba flere ganger Lindins advokat om å kutte i innledningsforedraget sitt. Dommeren mente Lindin dokumentere mer enn det som var nødvendig.

Millionkrav
Nils Ekjord ønsker ikke å kommentere saken, men hans advokat avviser at Ekjord har ødelagt yrkeskarrieren til Svein Lindin.

- Han har jo vært svært aktiv i media selv, så konsekvensene må han ta ansvar for selv. Han kunne gjort dette atskillig mer nøkternt, sier Christian Lundin.

- Kunne dere blitt enige før denne saken endte i retten?

- Ikke med det kravet som ble fremsatt på flere millioner kroner. Ekjord AS oppfattet det som utpressing, sier Ludin.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken