NTB: Det bekrefter Dæhlie i en uttalelse sendt til NTB tirsdag.

Mandag skrev Vesteraalen Online at den tidligere langrennskongen hadde kjøpt seg hus i Bø. 53-åringen skal angivelig ha betalt 1,2 millioner kroner for boligen han har sikret seg.

Nå bekrefter Dæhlie at han melder flytting.

«For oss blir dette et prøveprosjekt på ett år, om det lar seg gjøre å bo i Bø og pendle til Østlandet», skriver den tidligere langrennsprofilen.

Dæhlie er ikke alene. Les også: Milliardær Kristian Adolfsen vil flytte hjem - etter 38 år i Oslo

Bø har fått mye oppmerksomhet for å ha redusert formuesskatten med en halv prosent fra nyttår. Dæhlie vedgår at den beslutningen har medvirket til hans beslutning om å flytte nordover.

«Ja, vi melder flytting på grunn av kommunens holdning til formuesskatt», skriver han i brevet som er sendt NTB tirsdag.

Artikkelen fortsetter under Nettavisens uhøytidelige spørreundersøkelse:

53-åringen understreker at han, både som privatperson og gjennom sine selskaper, over mange år har betalt betydelige summer i skatt. Det mener han også er helt riktig å gjøre. Videre skriver Dæhlie at han er en tilhenger av det norske skattesystemet, som han oppfatter som godt og rettferdig, men at formuesskatten utgjør et klart unntak.

Les Gunnar Stavrums blogg om formueskatt: Fri fantasi og politiske drømmerier at økt formueskatt skaper flere arbeidsplasser

Som følge av flyttingen varsler Dæhlie at han vil bruke pengene han nå sparer i formuesskatt på «lønnsomme investeringer i regionen eller lokalt i Bø».

Medlem av Stortingets finanskomité, Fredric Holen Bjørdal, sier i en kommentar til Nettavisen at Formuesskatten er den mest omfordelende skatten vi har i dette landet.

Les også: Regjeringen reduserer formuesskatten

Nullskatteytere

- Den betales nesten i sin helhet av de 10 prosent rikeste i landet, og uten den ville vi hatt over 30.000 flere nullskatteytere i Norge. Kutt i formuesskatten øker forskjellene i Norge, og er derfor ikke Arbeiderpartiets politikk.

Han ønsker Dæhlie lykke til i ny kommune og med rundt 1450 kilometer i pendlervei.

- Det er synd for ham da selvfølgelig at regjeringen har kuttet i pendlerfradraget, blant annet for å kunne finansiere sine usosiale kutt i formuesskatten.

- Vesterålens grep har startet et nasjonalt kappløp mot bunnen, men dette er ikke en konkurranse Dæhlie kan vinne, sier Holen Bjørdal.

Se videointervju med Kristian Adolfsen her: