Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Kjos gir seg som toppsjef i Norwegian

Norwegian-sjef Bjørn Kjos (72) har bestemt seg for å gi seg, og håper nå at en etterfølger blir klar i løpet av noen måneder.

Det melder Dagens Næringsliv.

Kjos er både hovedeier og øverste sjef i Norwegian, og har lyktes med å være en konkurrent for SAS. Men nå er det snart slutt på sjefsjobben, og han håper de finner noen som kan erstatte han.

På spørsmål fra DN om en erstatter kan være på plass i løpet av året, svarer Kjos følgende:

– Det kan hende. Jeg har lenge sagt at man ikke kan sitte i denne jobben når man er kommet opp i 70-årene. Jeg sier gjerne 2019, og så er det opp til styret, sier han til avisen.

Les også

Bjørn Kjos varsler at han er klar for å trekke seg tilbake

På overtid

Nettavisen har også omtalt at Kjos ønsker å trekke seg tilbake fra sjefsrollen. Han varslet at han ønsker en mer tilbaketrukken rolle.

Kjos har tidligere sagt til Nettavisen at han er "på overtid" som sjef i selskapet. I fjor uttalte han blant annet at han håpet han var ferdig som sjef innen tre år.

- Den prosessen er naturlig nok i gang. Vi har mange flinke personer i Norwegian. Vi er blitt veldig internasjonale, så kanskje man ser etter noen fra utlandet, sa Kjos til Nettavisen i fjor.

Potensiell etterfølger

I samme artikkel, som Nettavisen publiserte i forrige uke, kom det fram at det allerede finnes en potensiell etterfølger til Norwegian-sjefen, som har vært i rollen siden 2001.

En potensiell kandidat som etterfølger er Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam (43), som var med å starte Norwegian i 2002. Kjos har tidligere selv uttalt at datteren og Norwegian-pilot Anne Helene Kjos (35) også kunne gjøre jobben som Norwegian-sjef.

- Jeg har ikke en favoritt og jeg har ikke blandet meg opp i det. Dette er opp til styret, sier Kjos.

Les også

Nye Norwegian-tall: Nedtur for Kjos

Les også

Bjørn Kjos slakter elfly-planer: - Grønnsvasking

Les også

Norwegian: Passasjervekst på 3 prosent i april

Kommentarer til denne saken