Anton Sport-kjedens eierselskap Mobo, som igjen kontrolleres av Bjørn Rune Gjelstens Sport 1-Gruppen, kjøper sportsbutikken Milsluker’n.

Dermed utvider storinvestor Gjelsten sportskonsernet sitt ytterligere. For et år siden overtok Sport 1-kjeden joggeskospesialisten Löplabbet. I 2015 kjøpte ble Sport 1-kjeden i tillegg hovedaksjonær i Anton Sport.

Sluttforhandlinger

- Vi er veldig «happy» med denne avtalen. Milsluker'n er eksperter på ski, løping og sykkel, som er våre spesieltfelt. Samtidig tror jeg at vi kan bedre driften, sier Ole-Henrik Skirstad, sjef i Sport 1-Gruppen men henvisning til at Milsluker'n har gått med betydelige tap de siste årene.

-Det tror jeg vi kan snu, sier Skirstad.

Han sier at kjøpet kom i stand ved at noen av eierne ønsket seg ut og spurte om Sport 1 ville overta en eierpost i selskapet.

- Det førte til samtaler med eierne og de samtalene endte med at vi kjøpte alt, sier han.

Gjelsten, som er oljemilliardær Kjell Inge Røkkes tidligere høyre hånd, har de senere årene slått seg opp på eiendom, hvor han er en av Norges mektigste, og varehandel. Ved siden av sportsimperiet sitt, eier Gjelsten blant annet Kid Interiør.

Han har imidlertid fortsatt samarbeidet med Røkke i støtten til fotballklubben Molde, og ble hyllet av Solskjær da han ble United-manager.

Les også: Gjelsten bladde opp 19 millioner for rekkehus på Bygdøy

Underskudd

Milsluker'n Sport AS omstatte for 63 millioner kroner i 2018 og hadde et underskudd før skatt på 1,95 millioner kroner.

Skirstad vil ikke si hva Mobo må betale for å overta Milsluker'n. Han er imidlertid åpen for å kjøpe nye selskapet i tiden fremover.

- Vi føler at vi har fått en god posisjon i det norske markedet og ser at vi kan bidra til konsolidering i sportsbransjen, så det kan godt skje at det kommet nye oppkjøp, sier han.

- Riktig eier

Milsluker’n AS’ styreleder Christian Stabell Eriksen sier han er glad for av avtalen er kommet igang.

«Jeg er overbevist om at Anton Sport vil bli en god og riktig eier av Milsluker’n», sier Milsluker’n AS’ styreleder Christian Stabell Eriksen i en kommentar.

«Gjennom et tett samarbeid med Anton Sport og kjedens hovedaksjonær Sport 1 Gruppen AS ligger alt også til rette for å styrke lønnsomheten», legger han til.

Daglig leder Morten Borgersen i Mobo Sportsholding AS, som ved siden av Anton Sport også eier Sportsnett-butikken og tilhørende nettsider, sier at kjøpet av Milsluker’n vil styrke Anton Sports posisjon som Oslos ledende fagsportkjede.

- Milsluker’n får en god samarbeidspartner på innkjøp, logistikk og butikkdrift, samtidig som Anton Sport styrker seg ytterligere innen kategoriene nordisk ski og sykkel, sier han.