500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Blakk i 1998, milliardær i dag

Jens Ulltveit-Moe var på konkursens rand i 1998. Nå er han blant Norges absolutt rikeste. Her er oppskriften på hvordan han skal bli enda rikere.

Tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe har gjennom en årrekke bygd opp et av Norges største privateide industriimperier. I 1998 gikk det nesten på trynet, forteller 62-åringen i et intervju med Dagens Næringsliv.

To år seinere skjøt han gullfuglen da offshore-virksomheten Umoe Olje og Gass ble solgt til ABB for 1,5 milliarder kroner. Det brakte ham nesten til topps på skattelistene i Norge.

Salget til ABB markerte samtidig et skift i den tidligere NHO-presidentens investeringsstrategi. Fra å satse på shipping og utstyr til skips- og offshoreindustrien, gikk han over til pizza og burger. Grunnen var enkel: Rådyre lønnsoppgjør hadde gjort det for lite lønnsomt å drive tradisjonell industri i Norge.

- For meg betydde dette nedleggelse av skipsbygging på Sterkoder, salg av Umoe Olje og Gass og flytting av deler av livbåtproduksjonen til Harding ut av landet. Samtidig kjøpte jeg Umoe Catering med Peppe’s, Burger King og Opus og overtok Sønnico, sier Jens Ulltveit-Moe til DN.

Investoren påpeker at den disponible inntekten i Norge har økt i rekordfart de siste årene, godt hjulpet av oljen, og at disse pengene stort sett går til forbruk av alminnelige ting. Forretningsideen vil gi Umoe det høyeste driftsresultatet noensinne i 2004.

Ifølge Ulltveit-Moe resultatet av en helt enkel analyse.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot