Ifølge en pressemelding ser Triton gode muligheter til å videreutvikle Aleris i Skandinavia. Finnene mener det er en stadig økende etterspørsel etter private helsetjenester.

Patricia Industries, der den svenske Wallenberg-familien har aksjemajoritet,, selger seg dermed ut av Aleris etter ti år som eiere. Men eierskiftet forutsetter en godskjenning av konkurransemyndighetene, og det er usikkert hvor lang tid denne behandlingen vil ta.

Triton har kjøpt om lag 100 sykehus- og røntgenvirksomheter i Norge, Sverige og Danmark. Til sammen omfatter virksomheten 3300 medarbeidere og en omsetning på 4,4 milliarder svenske kroner.

Nyttig ekspertise

Adm. direktør Mia Grundstrøm i Aleris Norge sier i pressemeldingen at nye eiere betyr nye muligheter for både selskap og pasienter.

- Triton har nyttig ekspertise og erfaring, mens Aleris har topp medisinsk kompetanse og dyktige medarbeidere innen en rekke medisinske disipliner. Sammen skal vi skape en enda bedre plattform for å levere høykvalitative og innovative helsetjenester til våre nærmere 1 million pasienter, sier Grundstrøm i meldingen.

Triton har kjøpt Norges største private helseforetak med sykehus, medisinske sentre og røntgenavdelinger over hele Norge. Virksomheten er fra Tromsø i nord til Lillesand i sør. Helseforetaket tilbyr diagnostikk og behandling innenfor en rekke medisinske fagområder, både på vegne av det offentlige og til private pasienter.

I Norge har Aleris 1100 medarbeidere og omsetter for 1,5 milliarder i året.

Triton er et investeringsselskap som i dag eier 38 virksomheter med til sammen 73 000 medarbeidere.