Gå til sidens hovedinnhold

Blåser av klimakrisen: - De hadde ikke bygd Operaen om de trodde havet skulle stige

- I 1990 sa de rødgrønne og Høyre at verden ville gå til helvete i 2012. Nå er vi i 2021 og det har ikke gått til helvete.

Carl I. Hagen er kanskje det nærmeste høyresiden kommer venstresidens Einar Gerhardsen. Frp-nestoren står blant annet bak to borgerlige statsministeres fall og en Ap-statsminister, og han har vært involvert i mange av de største politiske slagene det siste halve århundre.

Hør Hagen uten filter i Nettavisens podcast Stavrum & Eikeland.

Torsdag denne uken er det på dagen 48 år siden Anders Langes Parti ble stiftet på Saga Kino i Oslo og som noen år senere byttet navn til Fremskrittspartiet.

- De må lære norsk skikk og bruk

Nå vil han gjøre comeback på Stortinget, 47 år etter at han entret talerstolen for første gang. En ting er sikkert. Den gamle sirkushesten kommer ikke til å gå stille i dørene.

I Nettavisen-podcasten Stavrum & Eikeland langer han ut mot alt fra arbeidsinnvandring og flyktningepolitikk til oljefondet og klimakrisen.

- Vi har ingen klimakrise, sier Hagen til Stavrum & Eikeland.

- I 1990 sa de rødgrønne og Høyre at verden ville gå til helvete i 2012 hvis vi ikke gjorde sånn og sånn. Nå er vi i 2021 og det har ikke gått til helvete. De hadde jo aldri bygd operaen hvis de trodde at havet ville stige med en meter. De tror ikke på det selv, fortsetter Hagen på inn og ut pust.

Helle Thorning-Schmidt og Johan H. Andresen

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.