*Nettavisen* Økonomi.

Ble mobbet ut av Lidl

Tyske "Adelina" ble presset ut av Lidl fordi hun var fagorganisert. Den tyske lavpriskjeden forsøkte å kjøpe seg ut av saken med drøyt 40.000 norske kroner.

06.02.04 10:00

Fra 1998 til 2002 var den fagorganiserte kvinnen ansatt i en Lidl-butikk i Berlin, skriver Stavanger Aftenblad.

I mars i 2002 mistet "Adelina" jobben, etter en lang periode med det hun karakteriserer som mobbing fra den lokale ledelsens side.

"Adelina" forteller at den lokale ledelsen i butikken prøvde forskjellige metoder for å bli kvitt henne. Blant annet forsøkte ledelsen å få henne til å feile i tester om å oppdage stjålne varer, fordi dette er oppsigelsesgrunn i Lidl.

Etter seks tester klarte Lidl-ledelsen å lure "Adelina", og hun fikk sparken.

Etter dette gikk "Adelina" til arbeidsrettsak mot sin tidligere arbeidsgiver. Lidl tilbød henne 5000 Euro, rundt 41.000 kroner, hvis hun gikk med på et forlik.

Ifølge "Adelina" er arbeidsforholdene i Lidl svært stressende. De ansatte har en med en prøvetid på to år. Det er ikke lov til å snakke med pressen, og alle ansatte må skrive under en taushetserklæring. "Adelina" forteller at de ansatte måtte betale av egen lomme dersom det manglet penger i kassene ved opptelling, og at de nesten ikke fikk pauser i løpet av arbeidsdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag