Gå til sidens hovedinnhold

Ble tatt for råkjøring - nå er Northugs bil solgt

Bilen Petter Northug ble stanset i av politiet i august i fjor, er nå solgt.

Petter Northug ble stoppet i 168 kilometer i timen i en 110-sone på E6 i Ullensaker torsdag 13. august 2020. Han ble da mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, og det ble tatt blodprøve. Hjemme hos ham ble det funnet kokain, bekreftet skistjernen dagen etter på Instagram.

Bilen han kjørte, en Jaguar F-TYPE med 575 HK, med toppfart på 322 km/t, ble tauet inn. Lille julaften ble bilen solgt.

1,7 millioner kroner

- Det er en fenomenalt artig bil. Jeg kjøpte den lille julaften, sier den anonyme kjøperen fra Trøndelag til Dagbladet.

Også Nidaros har snakket med sjåføren.

- Den har overoppfylt mine forventninger, humrer kjøperen, og omtaler bilen som fenomenal, sier han til avisa.

– Og hva slags sjåfør er du?

Jeg er en gammel mann. Dette er en fin gubbebil, slår han fast til Nidaros.

Bilen ble solgt av Nardo Bil, og daglig leder Petter Skagemo Elvrum sier til Dagbladet at det var bra aktivitet rundt annonsen på Internett. Han tror imidlertid det skyldes medieinteressen.

Totalprisen for bilen var 1.775.000 kroner da den ble lagt ut på Finn, men det er ukjent hvilken sum bilen faktisk ble solgt for.

Northug er for øvrig en av Trondheims rikeste personer.

Les også: Skulle selge bilen for 190.000 kroner - fikk 50 øre inn på kontoen

Dømt til fengsel

Salget av bilen skjedde bare to dager etter det ble kjent at Northug ble dømt til sju måneder ubetinget fengsel for råkjøring og oppbevaring av narkotika. I tillegg tapte han førerretten for alltid (det vil si en minstetid på fem år, red.anm.).

Det betyr at Northug ikke kan sone hjemme, men må sone i et fengsel. Northug godtok dommen.

Les også: Tjener rått på produksjonen av bensinbiler: – Teslas skitne lille hemmelighet

Dommeren leste opp fra dommen: «I et tidsrom på om lag 12 minutter tok siktede fire filmer av kraftige fartsøkninger mens han kjørte forbi andre biler. Samtidig kommenterte han egen kjøring, som at han ydmyket og satte på plass de som ble forbikjørt. Den høyeste hastigheten var 221 km/t i 80-sone. Det er ingen tvil om at siktede ved den høye farten, forbikjøringene og bruken av mobiltelefon satte seg selv og andre trafikanter i betydelig og helt unødvendig fare for å bli skadet eller drept».

«Det er skjerpende at det ble laget flere filmer av fartsovertredelser, som siktede etter sin forklaring har vist til venner. Denne typen aktiviteter er egnet til å inspirere andre til hensynsløs og farlig kjøring, og må slås hardt ned på» står det i dommen.

Dette er ikke første gang Northug har blitt straffet. I 2014 ble han dømt til 50 dager fengsel og tap av førerrett «for alltid» (det vil si fem år) for fyllekjøring. Etter han fikk tilbake førerretten, varte det altså ikke så lenge før han mistet den igjen.