*Nettavisen* Økonomi.

Blemme koster Dagbladet 150.000

Foto: TV 2

Sterke meninger er ikke alltid godt nok i nyhetsjournalistikken. Dagbladet legger seg paddeflate og punger ut 150.000 kroner etter å ha hengt ut NRK-sjef.

01.02.05 12:35

Dagbladet slo på forsiden av avisen fast at tidligere sjef i NRK Finnmark, Jørn Wisløff, måtte gå fordi han tipset TV 2 om asylsøkeren som ville styrte et rutefly i Finnmark. Både Wisløff selv, TV 2 og NRK avkrefter ryktene, men Dagbladet har fram til i dag ikke villet dementere saken.

Wisløff og hans advokat Per Danielsen kjørte saken for namsretten for å tvinge fram et dementi fra Dagbladet, men dagens beklagelse stopper nå denne prosessen.

- Wisløff synes dementiet er flott. Det fastslår at det ikke var dekning for det Dagbladet skrev. Det trengte Wisløff nå, da han er i en jobbsøkesituasjon. Han kunne ikke levd med å ha en sånn beskyldning hengende over seg, sier Per Danielsen til TV 2 Nettavisen.

Nå har altså Dagbladet beklaget, en uke etter det famøse oppslaget, og gått med på å betale Wisløff en oppreising på 90.000 kroner og saksomkostninger på 60.000 kroner.

- Hvorfor har ikke Dagbladet beklaget denne saken tidligere?

- Alt til sin tid, og vi håndterer ikke slike ting gjennom mediene, men i forhold til partene i saken. Mange forhold gjorde det fornuftig å få ryddet denne saken av veien. Ut over det har jeg ingen kommentar annet enn det som står i Dagbladet, sier sjefsredaktør Thor Gjermund Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Opprinnelig krevde Danielsen og Wisløff opptil en halv millioner kroner i oppreising, men Danielsen er fornøyd med summen som nå er avtalt.

- 90.000 skattefrie kroner hjelper på, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.