Gå til sidens hovedinnhold

Blir størst i Europa

Datasikkerhetsselskapet Ibas kjøper det engelske selskapet Vogon, og blir markedsleder i Europa.

- Med dette oppkjøpet når vi vårt mål om å bli markedsleder i Europa. Vogon og Ibas utfyller hverandre svært godt på teknologi, kompetanse, tjenester, kunder, samt salgs- og produksjonsnett, sier adm. direktør i Ibas, Bjørn Arne Skogstad, i en melding.

Det er på markedet for datarekonstruksjon og dataetterforskning at Ibas ved hjelp av Vogon-kjøpet blir ledene i Europa. Ibas har lenge operert innen dette området. Tidligere var Ibas en del av Norman, men ble så børsnotert for seg selv.

Vogon omsatte i 2004 for 72,1 millioner kroner med et driftsresultat på minus 7,1 millioner. Ibas omsatte for 91,7 millioner og hadde et driftsresultat på pluss 10,2 millioner. Etter oppkjøpet vil antall ansatte i Ibas øke fra 89 til 171. Selskapets hovedkontor vil fortsatt være på Kongsvinger.

Oppkjøpet gjennomføres ved at Ibas kjøper 100 prosent av aksjene i Vogon, som drives videre som eget selskap ut 2005. Fra 1. januar 2006 skal de to selskapene være integrert.

Prisen avhenger av resultatene, og vil være minimum 4 millioner pund og maksimum 9 millioner pund.

Det ventes kostnadssynergier på 7-10 millioner kroner i løpet av 2006.

Styret foreslår en emisjon på 30 millioner kroner for å finansiere deler av kjøpesummen. Emisjonen er garantert av flere større aksjonærer, ifølge meldingen fra selskapet.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken