Saken oppdateres utover dagen.

Rett etter børsåpning var hovedindeksen ned 1,6 prosent, men kl 12 er nedgangen økt til 2prosent. DNB-aksjen faller med over 2 prosent, mens Equinor, det desidert mest verdifulle selskapet, bare er ned 1,6 prosent. Oljeprisen holder seg bra oppe på rundt 110 dollar fatet.

Kronen er kraftig svekket, og torsdag må man ut med over 10,30 kroner for 1 euro (se grafen under).

Børsfallet her hjemme kommer etter en grusom børsdag i USA onsdag og en påfølgende stor nedgang på Asia-børsene. De asiatiske børsene klarte seg likevel bedre med et fall inntil 2,4 prosent.

Den brede aksjeindeksen S&P 500 falt 4 prosent onsdag, Nasdaq-indeksen med hele 4,7 prosent. Det var den kraftigste nedgangen på nærmere to år.

Les også: Pengemarerittet: - Det er ingen steder å gjemme seg

Flyktet til renter

Nordnet skriver at alle de amerikanske delsektorene falt onsdag. Det gjelder også sektorer som vanligvis er litt mer trygge når det stormer, som forsyning, helse og konsumvarer.

Mye kapital har de seneste dagene strømmet ut av aksjer og inn i obligasjonsmarkedet. Nordnet mener det skyldes frykt for en mulig resesjon, det vil si økonomisk nedgang i en eller flere kvartaler på rad.

Handelsbanken Capital Markets er enig, de skriver i morgenrapporten at investorene flyktet inn i det tryggere obligasjonsmarkedet. Det presset ned renten på den amerikanske tiårige statsrenten, også kalt verdens viktigste rente.

Les også: USA klar til å sende Russland mot teknisk konkurs

Meglerhuset mener gårsdagens børsras må ses i sammenheng med svake rapporter fra de amerikanske gigantene innenfor konsumhandel, eksempelvis WalMart. Denne sektoren falt 7 prosent i verdi.

Frykten er at den skyhøye amerikanske prisstigningen spiser av selskapenes marginene og samtidig demper etterspørselen etter forbruksvarer.