Blytung børs

Oslo Børs gikk rett i kjelleren etter åpningen i dag, og verre skulle det bli. Internasjonal krisestemning og en dårlig dag for shipping og IT trekker ned.

22.03.04 13:00

Frykten for etterdønningene etter Hamas-drapet er med på å tynge børsen, og ved 13.00-tiden mandag har hovedindeksen falt nærmere 2 prosent.

Alle de 15 mest omsatte aksjene faller, og det er særlig Stolt-Nielsen-aksjen som tynger Oslo Børs.

Aksjekursen falt da meldingen om at amerikanske myndigheter har hevet amnestiet til selskapet kom. Stolt-Nielsen-aksjen har så langt falt over 11 prosent.

Også de tyngste aksjene trekker ned, og Frontline leder an. Signaler om ytterligere kutt i oljeproduksjonen og svake stortankrater, har ført til et fall i aksjen på over tre prosent ved lunsjtider.

IT-aksjene er med på å trekke børsen nedover mandag. Ementor faller over 4,5 prosent etter at Arne A. Jensen og co meldte om et underskudd på 10 millioner i første kvartal tidligere i dag. Ementor får selskap av både Opera og NextGenTel på taperlisten før lunsj.

På den nokså korte vinnerlisten er det de gullrelaterte aksjene Equanor, Kenor og Crew som leder an før lunsj. Grunnen er et ytterligere løft i gullprisen.

Følg utviklingen på børsen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag