En av toppsjefene i BMW har sendt en klar advarsel mot konkurrenten Tesla.

Pieter Nota, salgsdirektør i BMW, har vakt oppsikt med utspillet som magasinet Entreprenør mener høres ut som en krigserklæring. I intervju med Auto News sier han at Teslas dominans i elbilmarkedet er slutt.

– Vi vil fokusere på en sterk og rask vekst i elbiler. Tesla hadde et enestående salgsargument en stund. Det er over nå, sier Nota til Auto News.

Les også: Krise for bilprodusenter: - Den perfekte stormen blir sterkere

Aggressiv

BMW er nemlig i ferd med å sette i gang en aggressiv strategi for å erobre en sterk posisjon i elbilmarkedet.

Med BMW i4, en direkte konkurrent til Tesla Model 3 i spissen, skal selskapet nå produsere 200.000 elbiler i år.

Det er riktignok betydelig mindre enn Tesla, som har en produksjon på 900.000 elbiler. Men BMW skal øke produksjonen kraftig fremover, og venter at 30 prosent av bilene deres vil være elektriske innen 2025. Det tilsvarer i så fall mer enn 800.000 biler, og en firedobling på tre år.

Innen 2030 skal halvparten av alle BMWer være elektriske.

Les også: NAF advarer mot ny elbil-avgift: - Ikke riktig at folk skal betale for noe de åpenbart ikke har ansvaret for

– I Europa har du et voksende elbilmarkedet for alle merkevarer. I USA er det bare en veldig suksessfullt merke. Vi vil ta selskapet til grensen av produksjonskapasiteten, sier han.

Til angrep

Det er forøvrig ikke først gang en BMW-topp går til angrep på Tesla. Før jul gikk BMWs toppsjef Oliver Zipse ut og sa at Tesla ikke er et premiummerke, blant annet på grunn av det amerikanske selskapets prispolitikk.

Tross BMW-sjefenes advarsler, er det lite som typer på at luften vil gå ut av Tesla-ballongen med det første. Selskapet la frem strålende kvartalstall, der de økte omsetningen kraftig.

Les også: Tesla-salget knuser konkurrentene

Elbilprodusenten la onsdag kveld norsk tid frem et rekordkvartal, de de omsatte for på 18,8 milliarder dollar og tjente 3,22 dollar per aksje.

Det var bedre enn det analytikerne så for seg, så aksjen er rett etter børsåpning torsdag ettermiddag opp over 10 prosent

Tesla leverte i tillegg 310.000 biler i kvartalet og venter en 60 prosent økning i produksjonen i år. Selskapet stiger 10 prosent på børsen i USA torsdag ettermiddag (se grafen under).

Les mer her: Tesla har økt omsetningen med 81 prosent

Voldsomme kurssvingninger

Tesla-kursen har som grafen over viser, svingt voldsomt de seneste månedene etter en dobling av verdiene fra mai til november i fjor. Før regnskapstallene ble kjent onsdag, falt Tesla-kursen med fem prosent til rundt 980 dollar.

I begynnelsen av april varslet Tesla at de hadde levert rekordmange 310.048 biler i første kvartal, men omtrent som det analytikerne hadde sett for seg.

Tall fra Elbilstatistikk viser at det har så langt i mars har blitt registrert 5110 nye Tesla-modeller i Norge.

Med det fyker Tesla Model Y rett inn på førsteplass over mest utleverte bilmodell i år med 3347 biler. Tesla inntar også 3. plass med 1740 Model 3., bare en håndfull biler bak Volkswagen ID.4.