Gå til sidens hovedinnhold

Boeing-aksjen stuper på børs

Flykjemper raser på Wall Street etter styrten i Etiopia.

LOS ANGELES (Nettavisen): Flystyrten i Etiopia, der 157 mennesker mistet livet, var den andre ulykken på et halvt år der flytypen 737 MAX 8 var involvert.

Nå raser Boeing, som har produsert flyet, på børs i USA. Aksjen var ned hele 12 prosent like etter at handelen begynte, skriver New York Times. I skrivende stund er aksjen ned rundt 7 prosent.


Flystyrten i Etiopia søndag morgen skjedde seks minutter etter at 737 MAX-maskinen fra Ethiopian Airlines tok av fra hovedstaden Addis Abeba med kurs for Nairobi. Flyet gikk ned nær byen Bishoftu, 50 kilometer sørøst for Addis Abeba. Alle de 149 passasjerene og besetningen på åtte mistet livet.

I oktober mistet 189 mennesker livet da en Boeing 737 MAX 8 fra Lion Air styrtet kort tid etter avgang fra Jakarta i Indonesia

Norwegian er blant flyselskapene som har satset tungt på 737 MAX. Andre flyselskap har satt flyene på bakken i kjølvannet av ulykken, men Norwegian kjører som normalt.

Mandag ble Norwegian den store taperen på Oslo Børs, med en nedgang på 6,4 prosent.

Norwegian bruker 737 MAX på store deler av rutenettet, blant annet innad i Europa, mellom Europa og Midtøsten og på transatlantiske ruter mellom USAs østkyst og Irland, Nord-Irland og Skottland. I tillegg til de 18 flyene av typen 737 MAX Norwegian har i dag, har selskapet også 90 slike fly i bestilling.

I USA hadde børsene en god start på dagen. Rundt klokken 17.30 norsk tid var den brede S&P 500-indeksen opp 1,2 prosent. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen har klatret 1,7 prosent, mens industriindeksen Dow Jones har gått opp 0,4 prosent.

Kommentarer til denne saken