Gå til sidens hovedinnhold

Bokhandler-krangelen gir rekordsalg

Krangelen med bokhandleren i Kabul har gitt Åsne Seierstad et formidabelt salgsløft. Boka er nå tidenes mest solgte i Norge i sin sjanger.

Akkurat da interessen for Åsne Seierstads ”Bokhandleren i Kabul” begynte å dabbe av, prydet en sint bokhandler forsida på VG. Siden artikkelen sto på trykk, har Seierstads forlag Cappelen bestilt 35.000 nye eksemplarer av boka, skriver Dagens Næringsliv.

Det siste opplaget på 10.000 ble bestilt i går ettermiddag. Når disse har havnet i folks bokhyller, er Åsne Seierstad oppe i 200.000 solgte eksemplarer. Det gjør ”Bokhandleren i Kabul” til tidenes mest solgte bok i dokumentar- og sakprosasjangeren.

Seierstad har med andre ord tjent rått på at Shah Mohammad Rais tok bladet fra munnen og krevde oppreisning. 200.000 solgte eksemplarer betyr inntekter på til sammen 45 millioner kroner, ifølge DN.

Bokhandleren er nå i Norge for å skvære opp med forfatteren. Seierstad innrømmer at Shah Mohammad Rais sin reaksjon på boka er et skår i gleden.

- Det er det akkurat nå. Men han skal være her ei uke, så jeg håper vi kommer til en enighet i løpet av denne perioden, sier hun.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken