*Nettavisen* Økonomi.

Bokklubbene ruster på nett

Foto: Scanpix/Per Roll Løchen

Bokklubbene med Kristenn Einarsson i spissen har hatt en omsetningssvikt på 20 prosent de to siste årene. Nå satser de hardt på nett, både for medlemmer og ikke-medlemmer.

25.01.06 11:36

- Vi har bestemt oss for ikke å snakke om nedgang i omsetningen mer. Til neste år håper vi å kunne omsette på samme nivå som i år, sier direktør for Bokklubbene, Kristenn Einarsson til TV 2 Nettavisen.

Rett før jul sikret Bokklubbene seg Norges største netthandel Bokkilden. Det er blant annet med denne at de nå vil bli enda sterkere inn på nettet. Sammen med mao.no, Bokkilden og Bokklubbenes egen side blir de den største bokbutikken på nett i Norge.

For alle
Den første kvartalet av 2006 vil både dette og medlemsstedet til Bokklubben drive som de har gjort til nå. Og fremdeles skal de være to steder - ett for medlemmer og ett for de som ikke vil melde seg inn i en bokklubb.

Hvor mange medlemmer det er som har forlatt bokklubben ville ikke Kristenn Einarsson si da han presenterte bokklubbtallene for 2005 tirsdag. Men at medlemmene bruker nettet mer enn før, er sikkert.

- Vi ser at vi har hatt en voldsom vekst på nett. Vi har interaktivitet med forfattere og lesere og 1,2 millioner titler, sier Einarsson.

Mindre enn ventet
Bokklubbene under ett tapte mer i 2004 enn de gjorde i 2005 enn i fjor da den nye bokavtalen ble inngått. I fjor var nedgangen på 5,6 prosent og det er mindre enn bransjen kanskje hadde ventet.

Mandag fikk kulturminister Trond Giske ut i Aftenposten og sa at departementet ønsket å evaluere avtalen - særlig med tanke på det presset små, smalere bokklubber er satt under. Bokklubb-direktør Kristenn Einarsson har tidligere sagt at de må vurdere å legge ned mindre bokklubber om situasjonen fortsetter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.