Boligkongen Ivar Tollefsen tungt inn i Nederland

INN I NEDERLAND: Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen på taket av den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo, et bygg han og selskapet Fredensborg nå har kjøpt. Nå går Tollefsens selskap Heimstaden tungt inn i utleiemarkedet i Nederland.

INN I NEDERLAND: Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen på taket av den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo, et bygg han og selskapet Fredensborg nå har kjøpt. Nå går Tollefsens selskap Heimstaden tungt inn i utleiemarkedet i Nederland. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Ivar Tollefsen blir tredje største aktør i det lukrative utleiemarkedet i Nederland.

27.03.19 11:58

Tollefsens selskap Heimstaden AB skal kjøpe eiendom i Nederland for 1,4 milliarder euro. Heimstaden kjøper opp 536 eiendommer. Totalt dreier det seg om 805.900 kvadratmeter - hvorav om lag 793.800 kvadratmeter boligareal og 12.100 kvadratmeter kommersielt areal - og 9.544 leiligheter.

Heimstaden blir gjennom oppkjøpet den tredje største private eieren av utleieleiligheter i Nederland. Eiendommene er spredt over landet. Leieinntektene er anslått til 76 millioner euro årlig (700 mill. kroner) og gir netto inntekter på 51 mill. euro, skriver Heimstaden i en pressemelding.

Norske Ivar Tollefsen har bygd seg opp til å bli Skandinavias ubestridte eiendomskonge i leiemarkedet. Tollefsen har ifølge DN de siste årene bygget seg opp en eiendomsportefølje på over 75 milliarder kroner, primært gjennom Heimstaden.Nå satser han tungt også utenfor Skandianvia.

Heimstaden har fulgt det nederlandske boligmarkedet over tid.

Gunstig marked

"Det nederlandske leieboligmarkedet kjennetegnes av gunstige fundamentale faktorer for leiligheter, sammenlignet med andre land, så som økt boligmangel, årlig leieregulering og leien i markedet øker mer enn inflasjonen", skriver selskapet.

Heimstaden skriver at leiemarkedet i Nederland for en stor del er regulert, og at reguleringene er identiske for hele landet.

- Nederland har i en periode vært et åpenbart marked å gå inn i for oss og etter vårt første oppkjøp i oktober 2018 har vi vært dedikert til å finne nye potensielle oppkløp. Denne porteføljen gir oss en unik posisjon med betydelig eksponering mot et svært gunstig boligmarked, med sterke makroøkonomiske forutsetninger og et betydelig nasjonalt underskudd av leiligheter, sier Christian Fladeland, finansdirektør i Heimstaden, i meldingen fra selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.