Gå til sidens hovedinnhold

Boligprisene ga børs-boost

Oppgang i boligprisene førte til ny optimisme, men oljeprisen trakk i motsatt retning på Wall Street mandag.

Oljeprisen steg 35 cent, og gikk for 59 dollar fatet på New York-børsen mandag.

Men tidligere på dagen steg markedet på nyheten om at medianprisen for brukte boliger i juli lå på 219.000 dollar, en oppgang på hele 14,7 prosent fra i fjor på samme tid. Det er den største oppgangen siden november 1980, og ble tolket som et nytt tegn på at det nå står riktig så bra til med landets økonomi.

På gjerdet
Fredag kommer Handelsdepartementets viktige BNP-rapport for andre kvartal, og mange investorer kommer trolig til å holde seg på sidelinjen de nærmeste dagene.

- Et marked uten retning er vanligvis et marked som faller, sier Ed Peters i PanAgora Asset Management Inc, i en kommentar.

Kopimaskin og printerprodusenten Xerox falt med 85 cent til 13,20 dollar etter at selskapet justerte ned forventningene om inntjeningen i tredje kvartal. Dette førte til at Goldman Sachs Group Inc. justerte ned sin vurdering av aksjen umiddelbart.

Ellers venter markedet på andrekvartalstall fra viktige aktører.

- Dersom noe skal klare å bevege markedet denne uken, kommer det til å bli på grunn av inntjeningstall, som så langt har vært gode, sier Mark S. Jordahl i US Bancorp Asset Management, til AP.

Nøkkeltallene
Industri-indeksen Dow Jones falt med 54,70 poeng eller 0,51 prosent til 10.596,48.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen falt ikke like mye, og endte ned 4,65 poeng eller 0,38 prosent til 1229,03 poeng. S&P-indeksen har steget jevnt og trutt de siste fire ukene, men i dag var det altså slutt.

Teknoligi-indeksen Nasdaq falt med 13,0 poeng eller 0,6 prosent til 2166,74 poeng. Det betyr at Nasdaq nå ligger i minus hvis man ser hele året under ett.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken