Prisene på omsatte borettslagsboliger i GARANTI Eiendomsmegling gikk opp med 2,0 prosent i årets første måned. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var 18 878 kroner, melder NTB.

- Vi ser ofte en prisoppgang fra desember til januar, men på grunn av finanskrisen, var det knyttet stor spenning til januartallene. Selv om oppgangen i januar 2009 er lavere enn oppgangen vi målte i januar 2008, gir dette grunn til optimisme, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Få hjelp til å selge din bolig her!

Flere salg, lengre liggetid
Sammenlignet med desember har antall omsatte boliger i januar steget hele 35 prosent.

Antall omsetningsdager økte til 67 dager, 22 mer enn i forrige måned og 18 mer enn for ett år siden. Det ble i snitt lagt inn 3,7 bud, en nedgang på 0,1 sammenlignet med desember. Videre var det i snitt 1,9 budgivere som er en oppgang på 0,1 fra desember.

- Det er gledelig at omsetningen av borettslagsboliger tar seg opp. At antall omsetningsdager øker er ikke overraskende tatt i betraktning at kjøperne har vært avventende hele høsten og boliger har ligget for salg siden før jul. Dette viser at boligselgere får solgt boligen sin, men man må være forberedt på at det kan ta noe tid før man får et bud man er villig til å akseptere, sier Drogseth.

Les flere økonominyheter på Nettavisen Økonomi