Nordea og DnB NOR er i dette øyeblikk landets billigste boliglånsbanker etter at begge storbankene kuttet renten onsdag.

- Kraftig virkemiddel
- Lavere rente er et kraftig virkemiddel som treffer industribedrifter og folk med boliglån, altså dem som rammes hardest av denne krisen. I tillegg virker det raskt, noe vi er avhengig av i denne situasjonen, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

- Norges Bank brukte kraftige virkemidler da den senket styringsrenten med hele 1,75 prosentpoeng i dag, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR til Nettavisen.

- Vi så en umiddelbar reaksjon i pengemarkedet der pengemarkedsrenten falt kraftig. I tillegg ga Norges Bank tydelige signaler om enda lavere styringsrente i fremtiden. Vi er derfor ikke i tvil om at det er riktig å senke utlånsrenten, sier hun.

Ned med 0,85
DnB NOR setter ned renten på boliglån med ytterligere 0,85 prosentpoeng. Dermed har Norges største finanskonsern satt ned renten med til sammen 1,85 prosentpoeng til personkunder i løpet av desember.

DnB NORs beste boliglånsrente blir etter endringen 4,60 prosent.

De nye rentesatsene gjelder fra 25. januar for eksisterende boliglån og 2. februar for innskudd. For nye lån vil endringen tre i kraft fra lille julaften.

Nordea kutter 1,75
En drøy time etter Norges Banks rentekutt på 1,75 prosentpoeng fulgte Nordea opp. Nordea setter nå ned renten på boliglån med 1,75 prosentpoeng.

- Bakgrunnen er utviklingen i pengemarkedsrentene og signalene fra Norges Banks hovedstyre i forbindelse med rentebeslutningen 17. desember 2008. Pengemarkedsrentene har sunket mye den siste uken, og i dag har Norges Bank besluttet å kutte styringsrenten med 1,75 prosentpoeng. Det er positivt for våre boliglånskunder, sier konserndirektør og leder for bankvirksomheten i Norge, Anne Stärk-Johansen.

- Ved å avvente situasjonen og informasjonen fra Norges Bank har vi nå et bedre beslutningsgrunnlag. Derfor setter Nordea ned boliglånsrenten med 1,75 prosentpoeng, sier konserndirektøren.

- Beste boliglånsrente blir dermed 4,65 prosent nominelt, sier Stärk-Johansen.

4,65 prosent
Etter endringen er nominell rente 4,65 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget. Fordel Pluss-kunder vil få 4,45 prosent rente på innskudd fra kr 500.000 på Kapitalkonto.

Renteendringen skjer med virkning fra 22. desember for nye lån, og fra 28. januar 2009 for innskudd og lån til eksisterende personkunder.

Henger banken din etter? Bytt her og spar tusener!