Gå til sidens hovedinnhold

Boligsalget ned 47 prosent i mars

Boligsalget er halvert.

Eksperter har vært uenige om hvordan koronaviruset vil slå ut på boligmarkedet. Enkelte økonomer har hevdet det vil føre til en kraftig nedgang i boligprisene. Meglere har imidlertid meldt om sterk pågang på visninger i påsken.

– Siden onsdag ved 12-tiden og frem til nå har vi solgt 100 eiendommer i Norge, det er vesentlig mer enn i samme periode i fjor, sier administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom til DN.

Les mer: Påske-trøkk i boligmarkedet: - Vi får fasiten om noen dager

Fasiten viser halvering

Nå har fasiten for mars kommet fra Boligprodusentene. Den viser at salget av nye boliger var nesten halvert i mars i år sammenlignet med samme måned i fjor.

For hele første kvartal var nedgangen på 25 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. I mars alene var nedgangen på hele 47 prosent.

Les også: Ledigheten gir boligknekk: - Utenkelig at det ikke skjer

Salget av nye eneboliger gikk ned 19 prosent i kvartalet, småhus hadde en nedgang på 33 prosent og leiligheter en nedgang på 19 prosent.

Igangsetting av nye boliger i første kvartal var 4 prosent lavere enn i samme periode i fjor.

Tidligere tall har vist at boligprisene sank med 1,4 prosent i mars. De nye salgstallene kan være et tegn på at boligmarkedet går inn i en kraftig nedgangstid.

Ifølge eksperter Nettavisen har snakket med er det utenkelig at ikke den enorme økningen i arbeidsledigheten vil få en effekt på boligmarkedet.

Les mer: Økonomien i full storm: Har et klart råd til alle boligeiere

Kommentarer til denne saken