Bare noen dager etter at Bergens ytre bomring ble satt i drift, svarer en seksdel av byens innbyggere at de vil stemme på protestlisten, skriver Bergens Tidende.

– Dette er helt ekstremt, men jeg kan ikke ta helt av. Jeg har fantasert om slike tall, men jeg hadde vel tenkt at fremgangen skulle komme litt mer gradvis, sier Trym Aafløy, som leder for Folkeaksjonen nei til mer bompenger. Han minner om at det går opp og ned i politikken.

Kalkulator: Sjekk hvor mye du må betale i bompenger i Bergen (+)

Med et byks på 10 prosentpoeng til 16,9 prosent er listen tredje største på partibarometer for vestlandshovedstaden. Bare Høyre og Ap med henholdsvis 24,1 prosent (-5,2) og 22,8 prosent (-0,7) er større på målingen, som er gjennomført av Respons Analyse etter at de 15 nye bomstasjonene åpnet.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende. Blant menn i Bergen er nå bomlisten større enn Ap. Bare ordene vrenger seg i munnen min, det er så annerledes. Jeg har ikke opplevd noe sånt før, sier avisens valgekspert, Johan Giertsen.

Les også: Frp vil fjerne alle bomstasjonene i Oslo

SV ligger på 10 prosent, ned 0,5, mens Rødt går fram 0,6 til 5,6 prosent. MDG går fram 1,1 til 4,5 prosent. Sp går ned 1,7 til 4,7, mens venstre faller 0,8 til 3,1. KrF går fram 0,4 til 2,7 prosent, og Frp faller 3,1 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Les også: Politiet grep inn og stanset bompengeaksjon på E39

Les: Her kommer de nye bomstasjonene rundt Oslo