Gå til sidens hovedinnhold

Bondevik avviser dragkamp

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) er glad for at partene i industrioppgjøret kom til enighet. Han sier at brevet til partene var nøye utformet, men avviser dragkamp i regjeringen.

Finansminister Per-Kristian Foss (H) har tidligere avvist å gjøre pensjoner til en del av lønnsoppgjøret, men onsdag kveld måtte statsministeren gi partene i industrioppgjøret drahjelp i det vanskelige pensjonsspørsmålet.

– Det har ikke vært dragkamper i regjeringen. Vi har vært enige om å bidra i et inntektspolitisk samarbeid, og vi var klar over at det var pensjonsspørsmål som ville komme. Vi er glad for at partene er blitt enige, sier Bondevik til NRK.

Han sier videre at regjeringen har vært opptatt av å få til en ordning for dem som ikke allerede har tjenestepensjon. Derfor foreslår regjeringen at alle arbeidstakere skal få tjenestepensjon, og at det innføres minimumsinnskudd til tjenestepensjon for alle lønnsmottakere som ikke allerede har bedre ordninger. Forslagene blir fremmet for Stortinget i løpet av 2004.

– Dette vil trolig bli en ordning hvor både arbeidstakerne og arbeidsgiverne må skyte inn og sammen sørge for at de får en pensjon, men mange spørsmål om utformingen må utredes nærmere, sier Bondevik.

Ap-leder Jens Stoltenberg er glad for at det nå blir tjenestepensjon for alle.

– Dette er en stor dag for alle arbeidstakere som nå vil få en bedre pensjonsordning, og det er en stor politisk seier for Fellesforbundet og LO som først fikk arbeidsgiverne til å snu og deretter fikk regjeringen til å snu og godta dette prinsippet, sier Stoltenberg til NRK.

(NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger