Bondevik kan få landets dyreste eiendom

Boligen til Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsen

Boligen til Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsen Foto: (Foto: Jan Christian Grandre, TV 2 Nettavisen)

Munkebakken, kjent som landets aller dyreste eiendom, kan bli den nye statsminister-boligen. Til den nette sum av 150 millioner.

20.02.04 17:48

Munkebakken på Snarøya regnes ikke bare som den dyreste, men også en av landets flotteste privatboliger.

Boligen ble solgt så sent som i fjor høst av den hardt pressede finansmannen Einar Christian Nagell-Erichsen. Investor Arne Fredly betalte kun rundt 90 millioner kroner for eiendommen, som var priset til nær det doble den gang.

Det har imidlertid blitt signalisert at Fredly ønsker å selge boligen videre. Nå jobber sterke krefter for at Munkebakken skal bli den nye statsministerboligen.

- Den store eiendommen på Snarøya i Bærum er perfekt som bolig for statsministeren og som regjeringens representasjonsbolig, mener sivilarkitekt Ole Wiig ifølge Aftenpostens aftenutgave.

Etter å ha hatt ansvaret for oppussingen av boligen som Einar Chr. Nagell-Erichsen satte i gang på 1990- tallet, kjenner han inngående til eiendommens muligheter. Wiig mener den er betydelig mer egnet til bolig for landets fremste politiker enn den planlagte ombyggingen i Parkveien.

- Her har du en eiendom på 77 mål, som ligger skjermet til. Hovedhuset alene er 2000 kvadratmeter, og hele eiendommen er i ekstremt god stand. Dessuten er den kulturhistorisk og arkitektonisk viktig, mens bygningene i Parkveien ikke har særlig høy kulturhistorisk kvalitet, sier Wiig.

Hittil har det meste av diskusjonen rundt statsministerboligen dreiet seg om prosjektet som Statsbygg har utredet i Parkveien. Statsbyggs beregninger viser at det vil koste 254 millioner kroner å få statsministeren på plass i gatene bak Slottet. Å flytte Bondevik og hans etterfølgere ut til Snarøya, vil kunne gjøres 150 millioner billigere, mener Wiig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.