*Nettavisen* Økonomi.

Bondevik refser millionpensjon fra NHO

Statsminister Kjell Magne Bondevik mener NHO-sjefens pensjonsordning er altfor god, og ber NHO om å gjøre om på utbetalingen. Også finansministeren reagerer på millionpensjonen.

08.01.04 08:28

- Bergesens pensjon er unødvending lukrativ. Sluttsummen er veldig høy. Det er veldig tidlig å få så mye, sier Bondevik til Dagens Næringsliv.

Statsministeren og andre politikere frykter at forståelsen fior innstrammingene i Folketrygden blir mindre etter den siste tids medieoppslag om toppsjefers pensjonsordninger.

- Når pensjonssystemet skal reformeres, må alle være med på det. NHO må tenke på hvilket signal de gir med å ha en slik ordning, sier finansminister Per-Christian Foss til Dagens Næringsliv.

Når NHO-sjef Finn Bergesen jr. må gå av om fire år får han 1,2 millioner kroner årlig i pensjon. I tillegg får han beholde disse pengene på toppen av en ny lønn, hvis han eventuelt finner seg en ny jobb. Dette synes Bondevik gjør saken mye verre.

Foss mener det er trist at NHOs regler tilsier at Bergesen må gå av ved 62 års alder. Finansministeren vil heller ha et system som stimulerer arbeidstakere å arbeide lengre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.