Borer mindre svart etter bokettersyn

Inntektene som tannlegene i Oslo oppgir til ligningskontoret økte med 205 millioner kroner på bare to år etter at skatteetaten gjennomførte en rekke bokettersyn.

14.10.04 08:33

Tannlegenes innberettede omsetning i 2000 var 773 millioner kroner, mens den i 2002 var steget til 978 millioner kroner. Økningen utgjør 26 prosent, og kom etter at Oslo ligningskontor høsten 2001 begynte å bore i tannlegenes regnskaper. Bokettersynene fortsatte i 2002, skriver Aftenposten.

- Vi møtte stort sett opp hos tannlegene på slutten av dagen. Vi sjekket kontantbeholdningen i kassen, sjekket kontantenes andel av omsetningen, avtalebøkene og kvitteringene og sammenholdt dette med regnskapene, sier direktør Jan-Egil Kristiansen ved Oslo ligningskontor.

Bokettersynene kom fordi noen av tannlegene oppga påfallende lave inntekter. Dessuten hadde ligningskontoret fått flere tips fra pasienter som syntes det var merkelig at tannlegen insisterte på at de skulle betale kontant og ikke med giro eller betalingskort, som gjør det lettere å følge pengestrømmen.

Den norske tannlegeforening vil vurdere å ekskludere medlemmer dersom de blir dømt for skattebedrageri.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.